AFP
Volledig scherm
© AFP

Alaphilippe volgt zichzelf op als wereldkampioen na zinderend WK, Stuyven valt nét naast podium

WK wielrennenJulian Alaphilippe rijdt ook volgend jaar in de regenboogtrui. De Fransman kroonde zich na een zinderend WK tot wereldkampioen in Leuven. Dylan van Baarle en Michael Valgren vervolledigden de top drie, Jasper Stuyven viel met een vierde plek nét naast het podium.

214 reacties

 • elke vliegen

  3 weken geleden
  Wout past niet in lefevre zijn ploeg qua persoonlijkheid, de Hollandse ploeg past beter bij hem
 • Gaston Miar

  3 weken geleden
  Had Wout tot de ploeg van QS behoord, dan had hij gewonnen. Lefevre staat boven alles! Verbiedt oortjes en we krijgen een mooiere wielersport.
 • bernard vermeulen

  3 weken geleden
  Niet gestolen maar hulp van Evernepoel, bewust of onbewust ik laat het in het midden, maar ben niet de enige die het denkt, en zag.
 • Gerome van den Abbeele

  3 weken geleden
  volgend jaar een volledige ploeg van quick step en alaphilippe wordt voor de 3de keer kampioen
 • JOZEF CAUDRON

  3 weken geleden
  Eén feit is zeker ; de beste heeft gewonnen. Over de tactiek van de Belgen geen goed woord en daarvoor moet je geen wielerkenner zijn. Maar laat het WK doorgaan over bv. 10 topwedstrijden dan zou een beter beeld geven van de beste renner van dat jaar.
 1. Groot volksfeest langs WK-parcours in Leuven: Wijnpershelling werd al even na de middag afgesloten
  Play
  13

  Groot volksfeest langs WK-par­cours in Leuven: Wijnpers­hel­ling werd al even na de middag afgesloten

  Langs het WK-parcours in Leuven heeft zich een groot feest voltrokken. De Wijnpershelling, een van de belangrijkste hellingen in Leuven tijdens het WK wielrennen, moest zelfs worden afgesloten. Er konden geen extra supporters meer bij. Dat liet de lokale politie van Leuven weten. Ook op andere plekken van de stad, zoals het Ladeuzeplein en de Keizersberg, stroomde het volk massaal toe.
 2. Elisa Balsamo houdt Marianne Vos van vierde wereldtitel, Lotte Kopecky (16de) komt tekort in de sprint
  WK wielrennen
  30

  Elisa Balsamo houdt Marianne Vos van vierde wereldti­tel, Lotte Kopecky (16de) komt tekort in de sprint

  Elisa Balsamo heeft zich tot wereldkampioene wielrennen gekroond. De Italiaanse was na een sprint van een uitgedund peloton de betere van Marianne Vos die op een zucht van haar vierde wereldtitel strandde. Niewiadoma werd derde. Vas was vierde en werd de eerste belofte. Lotte Kopecky viel uit de top tien. Eerder op de dag was er bij de junioren de zege van de Britse Zoe Bäckstedt op het WK wielrennen.
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.