Alaphilippe volgt zichzelf op als wereldkampioen na zinderend WK, Stuyven valt nét naast podium
WK wielrennenJulian Alaphilippe rijdt ook volgend jaar in de regenboogtrui. De Fransman kroonde zich na een zinderend WK tot wereldkampioen in Leuven. Dylan van Baarle en Michael Valgren vervolledigden de top drie, Jasper Stuyven viel met een vierde plek nét naast het podium.
Wat. Een. Koers. Op ruim 180 kilometer (!) van de streep reageerde Remco Evenepoel op een aanval van Benoît Cosnefroy. Ook Magnus Cort Nielsen schoof mee. Het drietal nam afstand van het peloton, waarna onder meer Kasper Asgreen en Primoz Roglic de sprong maakten naar de groep van Evenepoel. Zij reden in een mum van tijd een voorsprong van één minuut bij elkaar. Paniek alom in het peloton. Wat nu?
De Italianen, vooral Matteo Trentin, moesten vol aan de bak. Een nerveuze Evenepoel wilde voorop blijven, maar de samenwerking liep niet gesmeerd. Zo kwam het peloton na een helse achtervolging van circa vijftig kilometer opnieuw aansluiten. Ook de (onbekende) vroege vluchters werden meteen erna opgepeuzeld.
En toen moest er nog drie uur gekoerst worden... Heel wat renners zaten vroegtijdig door hun beste krachten heen. Maar Evenepoel niet. Op 90 kilometer van de finish ging de Belg opnieuw in de aanval. Onder anderen Andrea Bagioli, Valentin Madouas, Dylan van Baarle en Neilson Powless waren mee.
Nadien roerden de grote kanonnen zich in de achtergrond. Julian Alaphilippe pakte uit met een stevige demarrage op de Bekestraat. Onder meer Wout van Aert, Jasper Stuyven, Sonny Colbrelli, Mathieu van der Poel en Tom Pidcock hadden een antwoord in huis. En die groep knalde in één ruk naar de kop van de koers.
Drie Belgen voorin. Een verbluffende Evenepoel reed zijn kas leeg in dienst van kopman Van Aert, maar die kon niet mee toen Alaphilippe versnelde. De Fransman ging tot driemaal toe op de trappers staan, nét voor het ingaan van de slotronde zonderde hij zich af van de tegenstand.
Stuyven, Valgren, Van Baarle en Powless deden er finaal alles aan om Alaphilippe in te rekenen. Maar dat lukte niet. De Fransman soleerde naar de overwinning, zijn tweede wereldtitel op rij. Chapeau, faut le faire. Wat later won Van Baarle de sprint voor de tweede plek, Valgren werd derde. Stuyven viel met een vierde plek nét naast het podium. Zonde. Anticlimax voor de Belgen na een fantastisch WK.
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Jobat
Zoveel verdien je in marketing en communicatie: een overzicht van de lonen en de extralegale voorwaarden
Honderden vacatures in de marketing en communicatie wachten momenteel op talent ter invulling. Het aantal openstaande jobs in deze sector blijft ook stijgen. Jobat.be zocht uit naar wie er exact gezocht wordt en wat je als marketing- en communicatieprofessional mag verwachten aan het einde van de maand. -
Schepdaal
Feest in Schepdaal: vroege vogels zien hun Remco wereldtitel binnenhalen
Met nog prut in de ogen en gapende gezichten met wallen, kwamen ‘s ochtends vroeg om 6 uur de eerste supporters toe bij supporterscafé De Rustberg in Schepdaal. Hun Belgische wielerhelden strijden er op dit moment voor de titel tijdens het WK in Australië. Remco Evenepoel is hier natuurlijk hun grote favoriet. Stille hoop, vertellen de supporters. “Zolang het maar een Belg is”, wordt ook snel nog even weggelachen. -
WK WIELRENNEN17
Wout van Aert en Remco Evenepoel: “Of we kunnen bevestigen dat we zullen samenwerken? Yes we do!”
“Jullie doen precies alsof wij moeten trouwen?” De persconferentie is halfweg: Remco Evenepoel en Wout van Aert schieten een tweede keer samen in de lach. Komen de Belgische kopmannen zondag even goed overeen op de fiets? “Laat de andere landen maar denken dat het niet zo is, wij weten beter.” -
-
PREMIUMWK wielrennen4
‘The last call’ met huisanalist Tom Boonen, die hard en slopend WK niet als Belgisch nadeel ziet: “Man tegen man in de finale? Een droomscenario”
-
PREMIUMWK WIELRENNEN17
Tiesj Benoot breekt een lans voor de bondscoach en is overtuigd van sterkte van Belgische ploeg: “Ik denk dat iedereen Belg zou willen zijn”
Zes weken geleden brak Tiesj Benoot (28) een nekwervel na een aanrijding met een auto op hoogtestage in Livigno. Zes weken moest hij een nekbrace dragen. In die tijd heeft Benoot gewandeld, aan zijn thesis gewerkt, zag hij zijn dochtertje opgroeien en kocht hij een huis. Hij kreeg bezoek van Wout van Aert, bloemen van Jonas Vingegaard en een telefoontje van Primoz Roglic. En hij keek koers. Naar Remco Evenepoel die de Vuelta won. En naar Wout van Aert die hij, van Hamburg tot Montréal, beter zag worden. Zijn pronostiek? “Van Aert, Pogacar en Remco op drie.” En voorts: “De meningen over de bondscoach staan zo haaks op elkaar dat ze bullshit zijn.” -
PREMIUMWK WIELRENNEN1
Jolien D'hoore gelooft in kansen van Kopecky: “Dít is Lotte op het lijf geschreven”
-
Tweakers
Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
213 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerelke vliegen
Gaston Miar
lode wijk
Gerome van den Abbeele
JOZEF CAUDRON