Alaphilippe als held onthaald aan hotel van de Fransen, waar feestje losbarst: “Een groot moment”

24 reacties

 • eric debanne

  3 weken geleden
  Leonard tonnelier : heel juist verwoord gewoon de waarheid 👍 Juiste vergelijking !
 • Eduard Dierckx

  3 weken geleden
  Voor Remco zal zeker ook een grote fles champagne klaar staan zeker!
 • Gerry Cle

  3 weken geleden
  Het plan van de bondscoach werd perfect uitgevoerd. In iedere ontsnapping een mannetje mee en de koers zwaar maken. De Belgen reden als een echte 'wolfpack' om Van Aert in goede positie naar de streep te loodsen. Zeer sterke en soms iets te gretige Remco zorgde voor een schifting waardoor helaas ook Van Aert mee ten onder ging. Jammer, maar met deze renners en ingesteldheid kan een titel niet lang uitblijven.
 • Walter De Vuyst

  3 weken geleden
  @ Rik Capelle : de beste heeft gewonnen , daar bestaat geen twijfel over maar men moet een klasserenner als Wout Van Aert momenteel het nummer één op de UCI lijst niet afbreken . Kritiek spuien op anderen zegt veel over hoe mensen omgaan met hun frustraties .
 • Gaston Miar

  3 weken geleden
  Nee, de sterkste ploeg heeft gewonnen - Deceuninck/Quickstep.
 1. “België kon theoretisch gezien niet verliezen”: wereldkampioen Hennie Kuiper blikt terug op zijn overwinning in 1975
  Streamz
  6

  “België kon theore­tisch gezien niet verliezen”: wereldkam­pi­oen Hennie Kuiper blikt terug op zijn overwin­ning in 1975

  Zondag strijkt het WK wielrennen voor de tiende keer in ons land neer. In 1975 werd Nederlander Hennie Kuiper wereldkampioen in de Waalse stad Yvoir. Hij verwees Roger De Vlaeminck en Jean-Pierre Danguillaume naar de dichtste ereplaatsen en Eddy Merckx finishte als achtste. Met ‘Regenboog’ brengt Streamz een reconstructie van de voorgaande Belgische WK-edities. Voor HLN blikt Hennie Kuiper terug op zijn triomftocht van 46 jaar geleden: “Er stonden honderdduizend toeschouwers langs de kant. Het was geweldig.”