AFP/Photo News
Volledig scherm
© AFP/Photo News

51 jaar later heeft Eddy Merckx een Belgische opvolger: “De Tour? Waarom niet? Maar hij moet nu eerst en vooral genieten!”

WK wielrennenKlassiek Monument, Grote Ronde, WK in één en hetzelfde seizoen: wat een combinatie voor Remco Evenepoel (22)! Nu spreken we écht over een Merckxiaanse prestatie. De Grootste Aller Tijden genoot. En zwaait met lof. “Ik kan hier alleen maar bewondering voor hebben. Chapeau, Remco!”

16 reacties

 • Pascal Aernoudt

  2 maanden geleden
  Remco is er, en volledig waardig.Ik buig voor U, eeuwige fan.
 • Vanhercke Franky

  2 maanden geleden
  Ik lees hier Tom Boonen ??serieus?? In 1 adem met evenepoel en wout? Die 2 is champions leage vergelijken met de conference leage zulle!
 • Roger De Win

  2 maanden geleden
  Ronald, zoals in het artikel staat, is Remco de opvolger van Merckx (1971) omdat Remco de eerste Belg is sinds 1971 die in eenzelfde jaar een monument en een grote ronde wint en ook nog eens wereldkampioen is.
 • Jan Daems

  2 maanden geleden
  De Tour winnen kan je niet zonder deftige ploeg. Van dat gegeven en van het parcours zal veel van afhangen. Als de Tourdirectie een Ronde uitstippelt met voldoende lange tijdritten én Remco een ploeg meekrijgt die voldoende inhoud heeft dan komen we al dichter bij het doel. Eén ding weten we al: met Lefèvere aan het stuur staan er geen dwaze dingen te gebeuren.
 • mariet Wevers

  2 maanden geleden
  Als de pers nu eens gewoon kan doen, zonder insinuaties kan iedere Belg genieten en bouw je als Belgische ploeg iets op. WVA zijn INTERVIEW ZEER correct en ook zijn koers gedrag. José doe nu niet mee aan insinuaties aub. Het was om te genieten als Belg. Het is geven en nemen. Proficiat aan de Belgen.
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. Quinten Hermans, WK-debutant met een Mustang: “Johnny Cash is mijn favoriete artiest en net als hij doe ik graag mijn eigen ding”
  PREMIUM
  WK WIELRENNEN
  2

  Quinten Hermans, WK-debutant met een Mustang: “Johnny Cash is mijn favoriete artiest en net als hij doe ik graag mijn eigen ding”

  En wat als een debutant wereldkampioen wordt? Tom Boonen schuift er alvast eentje naar voor als zijn ‘dark horse’. Meet Quinten Hermans (27), outsider voor WK-goud. Heeft een zus als tuinman, een Mustang in de garage, een liefde voor Johnny Cash, een portefeuille op de beurs en de grappigste tatoeage ooit: 🙂. “Het leven is altijd zo serieus, en koersen is vaak heel erg afzien. Als ik op de fiets zit, is dit het eerste waar ik naar kijk.”