Volledig scherm
PREMIUM

“250.000 euro om wereldkampioen te worden? Dat is juist niks”: Greg Van Avermaet en José De Cauwer fileren het WK

WK WIELRENNENZet José De Cauwer (zondag 73) en Greg Van Avermaet (37) samen en je bent een paar uur zoet. De lunch in Wilford T in Temse, waar we ze uithoren over het WK wielrennen, loopt zo lang uit dat de kok verplicht is om het duo met zachte hand buiten te zetten - de avondshift komt er stilaan aan. De twee nemen afscheid met een weddenschap. “Als Greg wereldkampioen wordt, staan we hier volgende maand terug en trakteer ik”, belooft de ex-bondscoach. “En als het zilver of brons is, betaal ik”, zegt de man die 14 WK’s betwistte maar er in Australië niet bij is. Lees vooral verder waarover het dan wel gaat.

18 reacties

 • eric reynebeau

  4 maanden geleden
  250000 euro. Dat is dan minder dan een weekloon van Eden Hazard om de bank warm te houden...
 • Pieter De Coninck

  4 maanden geleden
  @Andy Vande Reyd denk jij dat wielrenners op die bedragen geen belasting betalen?Droom snel iets anders.
 • ANDRE AERTS

  4 maanden geleden
  Hopelijk wordt da manneke daar rond Brussel géén wereldkampioen. (teveel noten op zijne zang!) Ik hoop Van Aert of Van der Poel.
 • victor vandesande

  4 maanden geleden
  Vanavermaet goede renner geweesy. Geweest dus, zou beter stoppen is nog een schim van zichzelf.
 • Leon Mertens

  4 maanden geleden
  Het gaat daar weer mislopen remember Leuven ...hahaha!!
 1. Tiesj Benoot breekt een lans voor de bondscoach en is overtuigd van sterkte van Belgische ploeg: “Ik denk dat iedereen Belg zou willen zijn”
  PREMIUM
  WK WIELRENNEN

  Tiesj Benoot breekt een lans voor de bondscoach en is overtuigd van sterkte van Belgische ploeg: “Ik denk dat iedereen Belg zou willen zijn”

  Zes weken geleden brak Tiesj Benoot (28) een nekwervel na een aanrijding met een auto op hoogtestage in Livigno. Zes weken moest hij een nekbrace dragen. In die tijd heeft Benoot gewandeld, aan zijn thesis gewerkt, zag hij zijn dochtertje opgroeien en kocht hij een huis. Hij kreeg bezoek van Wout van Aert, bloemen van Jonas Vingegaard en een telefoontje van Primoz Roglic. En hij keek koers. Naar Remco Evenepoel die de Vuelta won. En naar Wout van Aert die hij, van Hamburg tot Montréal, beter zag worden. Zijn pronostiek? “Van Aert, Pogacar en Remco op drie.” En voorts: “De meningen over de bondscoach staan zo haaks op elkaar dat ze bullshit zijn.”