.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Fotomontage HLN.

Wereldkampioen Lionel Messi zoals u hem niet kent: “Je maakt toch geen leider van een speler die voor een match 20 keer naar het toilet gaat”

Lionel Messi (35) heeft zijn kers op de taart van een geweldige carrière beet. Maar de engel heeft op het WK voetbal ook zijn vuile gezicht aan de wereld getoond. Mensen houden van mythes, maar hij heeft altijd een nijdig kantje gehad - eigen aan échte winnaars. Een karakterschets van de Argentijnse superster zoals u hem zelden op de beeldbuis ziet. Waarom er toch een klein beetje meer Maradona in Messi schuilt dan je denkt. “Ik heb Messi zaken horen roepen op een veld...”

 1. ONS RAPPORT. “Lange tijd onzichtbaar, tot-ie de hele wereld verbaasde”: twee keer een 9 voor de absolute smaakmakers, maar ook één buis
  PREMIUM
  WK voetbal
  14

  ONS RAPPORT. “Lange tijd onzicht­baar, tot-ie de hele wereld verbaasde”: twee keer een 9 voor de absolute smaakma­kers, maar ook één buis

  Wat een héérlijke en zenuwslopende WK-finale kregen we. Een rollercoaster die eindigde in strafschoppen, Argentinië kroonde zich ten koste van Frankrijk tot wereldkampioen. In ons rapport twee vedetten die een 9 op 10 krijgen: “Het leek wel alsof hij in zijn tuin stond te voetballen.” Maar ook één buis bij de verliezers en iemand die kleurenblind werd gespeeld op zijn flank.