Endo en Asano vieren de groepswinst in het Khalifa International Stadium, Spanje lijdt een verrassende nederlaag.
Volledig scherm
Endo en Asano vieren de groepswinst in het Khalifa International Stadium, Spanje lijdt een verrassende nederlaag. © REUTERS
Japan JAP
2
EINDE
1
Spanje SPA
 • 48' Goal Ritsu Doan
 • 51' Goal Ao Tanaka
 • Álvaro Morata Goal 11'

Spanje pas na veel gebibber in achtste finale tegen Marokko na verlies tegen stuntploeg Japan

Enkele minuten stond de wereld op z'n kop in groep E op het WK voetbal. Want op een gegeven moment stond Costa Rica op voorsprong tegen Duitsland en was Spanje in het verlies gespeeld door verrassend sterke Japanners. Maar na drie Duitse goals kwam Spanje met de schrik vrij en staat het in de volgende ronde. Voor het Spaanse vertrouwen wel allerminst ideaal. Straks neemt La Roja het op tegen Marokko, Japan tegen Kroatië.

12 reacties

 • Joos Philip

  2 maanden geleden
  Als je verliest om in een gemakkelijke tabelhelft te komen is dat ok. Als je bewust verliest om een ander ploeg uit te schakelen is dat verwerpelijk. Je moet uw sportieve plicht doen. SDpanje zou in de toekomst ook wel eens de hulp van Duitsland nodig kunnen hebben.
 • Freek Beke

  2 maanden geleden
  Slim gespeeld van Spanje! Direct rechtstreekse concurrent Duitsland naar huis! Wie dit niet inziet is het niet waard om naar voetbal te kijken.
 • Ghislain Geerts

  2 maanden geleden
  De Japanners hebben veel bijgeleerd sinds 2018 .
 • Marnix laureyns

  2 maanden geleden
  Heel goed voetballende ploeg maar hun gevaar in de zestien is te weinig .
 • diego gonzalez

  2 maanden geleden
  Luis Enrique was zogezegd een van de 2 enige coaches op het WK die echt goed zijn. Lol. Zijn spelers hebben het talent om het WK te winnen en hij overleeft met de hakken over de sloot de groepsfase. Klinkt niet echt als de prestatie van een toptrainer.
 1. “De voet van God” en “Eindelijk die Heilige Graal”: lyrische wereldpers kroont Lionel Messi tot de beste aller tijden na WK-triomf

  “De voet van God” en “Eindelijk die Heilige Graal”: lyrische wereldpers kroont Lionel Messi tot de beste aller tijden na WK-triomf

  Argentinië en Lionel Messi wereldkampioen, een historisch voetbalmoment dat ook de wereldpers in vervoering bracht. Niets dan lof en felicitaties voor de Argentijnen, maar vooral voor Messi ‘himself’. “De voet van God” en “De grootste ooit” pronken op enkele buitenlandse covers. Gekroond tot beste voetballer aller tijden. In Argentinië zelf doet de wereldtitel zelfs de “bloederige inflatie” even naar het achterplan verdwijnen.
 2. Al wandelend naar een wereldtitel én een Instagramrecord: de finalecijfers van Lionel Messi
  WK

  Al wandelend naar een wereldti­tel én een Instagram­re­cord: de finalecij­fers van Lionel Messi

  Van de twaalf kilometer die hij in de WK-finale aflegde, wandelde Lionel Messi (35) er zeven. Meer dan de helft dus. Op het voorbije WK was er geen enkele speler die zo veel meters aflegde aan wandelsnelheid, maar de superster spaarde zijn energie voor de grote momenten. Negen andere Argentijnse spelers knapten het vuile werk op in dienst van zijn genie. Dit zijn de finale statistieken van Koning Messi.