Endo en Asano vieren de groepswinst in het Khalifa International Stadium, Spanje lijdt een verrassende nederlaag.
Volledig scherm
Endo en Asano vieren de groepswinst in het Khalifa International Stadium, Spanje lijdt een verrassende nederlaag. © REUTERS
Japan JAP
2
EINDE
1
Spanje SPA
 • 48' Goal Ritsu Doan
 • 51' Goal Ao Tanaka
 • Álvaro Morata Goal 11'

Spanje pas na veel gebibber in achtste finale tegen Marokko na verlies tegen stuntploeg Japan

Enkele minuten stond de wereld op z'n kop in groep E op het WK voetbal. Want op een gegeven moment stond Costa Rica op voorsprong tegen Duitsland en was Spanje in het verlies gespeeld door verrassend sterke Japanners. Maar na drie Duitse goals kwam Spanje met de schrik vrij en staat het in de volgende ronde. Voor het Spaanse vertrouwen wel allerminst ideaal. Straks neemt La Roja het op tegen Marokko, Japan tegen Kroatië.

12 reacties

 • Joos Philip

  2 maanden geleden
  Als je verliest om in een gemakkelijke tabelhelft te komen is dat ok. Als je bewust verliest om een ander ploeg uit te schakelen is dat verwerpelijk. Je moet uw sportieve plicht doen. SDpanje zou in de toekomst ook wel eens de hulp van Duitsland nodig kunnen hebben.
 • Freek Beke

  2 maanden geleden
  Slim gespeeld van Spanje! Direct rechtstreekse concurrent Duitsland naar huis! Wie dit niet inziet is het niet waard om naar voetbal te kijken.
 • Ghislain Geerts

  2 maanden geleden
  De Japanners hebben veel bijgeleerd sinds 2018 .
 • Marnix laureyns

  2 maanden geleden
  Heel goed voetballende ploeg maar hun gevaar in de zestien is te weinig .
 • diego gonzalez

  2 maanden geleden
  Luis Enrique was zogezegd een van de 2 enige coaches op het WK die echt goed zijn. Lol. Zijn spelers hebben het talent om het WK te winnen en hij overleeft met de hakken over de sloot de groepsfase. Klinkt niet echt als de prestatie van een toptrainer.
 1. ONS RAPPORT. “Lange tijd onzichtbaar, tot-ie de hele wereld verbaasde”: twee keer een 9 voor de absolute smaakmakers, maar ook één buis
  PREMIUM
  WK voetbal
  14

  ONS RAPPORT. “Lange tijd onzicht­baar, tot-ie de hele wereld verbaasde”: twee keer een 9 voor de absolute smaakma­kers, maar ook één buis

  Wat een héérlijke en zenuwslopende WK-finale kregen we. Een rollercoaster die eindigde in strafschoppen, Argentinië kroonde zich ten koste van Frankrijk tot wereldkampioen. In ons rapport twee vedetten die een 9 op 10 krijgen: “Het leek wel alsof hij in zijn tuin stond te voetballen.” Maar ook één buis bij de verliezers en iemand die kleurenblind werd gespeeld op zijn flank.
 1. De prijs voor de ‘ambtenaar van het jaar’ gaat naar deze medewerker op luchthaven tijdens WK-finale
  Play
  WK voetbal

  De prijs voor de ‘ambtenaar van het jaar’ gaat naar deze medewerker op luchthaven tijdens WK-finale

  “Boooeeeee”, riepen sommige passagiers. Maar de luchthavenmedewerker was vastberaden: de televisie moest en zou uitgaan op het einde van zijn werkshift. Zelfs al viel de spannendste finale van een Wereldkampioenschap voetbal ooit tijdens de penaltyserie in beslissende plooi. Zelfs al kon Lionel Messi zijn eerste WK-trofee pakken en Argentinië na 36 jaar zonder voor de derde keer glorie bezorgen. Neen, net voor Tchouaémeni ging aanleggen voor de derde Franse penalty en hun tweede misser, schakelde de man het toestel onherroepelijk uit.