AFP
Volledig scherm
© AFP
Kroatië KRO
1
EINDE
1
Brazilië BRA
 • 116' Goal Bruno Petkovic
(4-2)
 • Neymar Goal 105'+1'

Sensatie op het WK: Kroatië stuurt Brazilië na strafschoppen naar huis

WK voetbalDe topfavoriet ligt eruit. Brazilië zal ook deze keer geen wereldkampioen worden. Een nieuw trauma voor Neymar en de zijnen, dit keer na een Kroatische penaltydemonstratie in de kwartfinale. Demonen uit het verleden komen weer naar boven.

72 reacties

 • Saskia Jongen

  2 maanden geleden
  Brazilie zoveel kansen en zoveel missers , waarom? Door de goede verdedigers van kroatie! Ben blij dat neymar eruit is , wat een krokodillentranen , komedie , kroaten zijn een echt team, jongens zonder arrogantie en met de voetjes op de grond , hoop dat ze de finale halen!
 • Andre Berael

  2 maanden geleden
  Nu kan Neymar terecht gaan liggen op de grasmat, de beste dag van dit jaar tot nu. Nu de Argentijnen en de Marokkanen er nog uitflikkeren en ik rij toeterend door Antwerpen !
 • Luc Vanstraeten

  2 maanden geleden
  Misschien hebben ze daarvoor ook een dansje ingestudeerd?
 • Jef joossens

  2 maanden geleden
  Ze zullen geen biefstuk bestrooid met goud meer moeten gaan eten om de dikke nek uit te hangen op sociale media terwijl er mensen zijn die bijna niets te eten hebben. Als ze dat willen doen is dat hun zaak maar smeert dat niet in het dik uit op sociale media hier in Brazilie want dat is een slag in het gezicht van veel mensen hier die amper rond komen.
 • David Lievens

  2 maanden geleden
  Modric, 37 jaar, werker pur sang. Dat wil je altijd zien bij een speler. En dan zou je nog vergeten dat hij geniale ingevingen heeft. Perisic, net hetzelfde, niet te schoon om mee te verdedigen en te werken voor het team. Zo kom je ver.
 1. KIJK. Rellen, een dode en 5-jarig kind in coma: beelden tonen hoe zegetocht van Argentinië ontspoorde
  Play
  19

  KIJK. Rellen, een dode en 5-jarig kind in coma: beelden tonen hoe zegetocht van Argentinië ontspoorde

  Gekke taferelen daar in Buenos Aires. De tocht van de open spelersbus van de Argentijnse wereldkampioenen verliep gisteren niet zoals gepland. Er was gewoon te veel volk - liefst vijf miljoen mensen. En dus werden Messi en co. na een rit van vier uur weggebracht door helikopters. Diezelfde Messi en z'n Antonela hadden nadien alle moeite van de wereld om hun huis in Rosario te bereiken, want ook daar stonden duizenden mensen te wachten. Tijdens de chaotische parade, die her en der uitmondde in rellen, overleed één man. Een kind van vijf jaar ligt in coma.
 1. Nooit was David groter dan Goliath, tieners krijgen kans en finale vol records voor Messi: enkele opvallende WK-statistieken
  8

  Nooit was David groter dan Goliath, tieners krijgen kans en finale vol records voor Messi: enkele opvallende WK-statistie­ken

  Zijn laatste WK-optreden werd er, niet alleen dankzij de trofee, één voor de geschiedenisboeken. De finale was voor Lionel Messi zijn 26ste match op een WK - een record. Dankzij zijn goals in die finale is de Argentijn ook de eerste ooit die scoort in élke WK-ronde. Maar Messi was niet de enige die voor opvallende WK-statistieken zorgde. Van tiener aan de macht tot weinig schoten, maar veel goals.
 2. Franse bondsvoorzitter kaart “abnormale excessen” van Argentijnen tijdens wereldtitelviering aan: “Het ging veel te ver”
  Play
  WK voetbal
  62

  Franse bondsvoor­zit­ter kaart “abnormale excessen” van Argentij­nen tijdens titelvie­ring aan: “Ging veel te ver”

  De Franse bondsvoorzitter Noël Le Graet is niet te spreken over de manier waarop de Argentijnen met de Fransen gespot hebben tijdens hun WK-viering. Vooral een actie van Emiliano Martínez schoot in het verkeerde keelgat. Bij de Argentijnse parade door Buenos Aires toonde de doelman trots een pop met daarop het droevige gezicht van Kylian Mbappé.
 3. De prijs voor de ‘ambtenaar van het jaar’ gaat naar deze medewerker op luchthaven tijdens WK-finale
  Play
  WK voetbal

  De prijs voor de ‘ambtenaar van het jaar’ gaat naar deze medewerker op luchthaven tijdens WK-finale

  “Boooeeeee”, riepen sommige passagiers. Maar de luchthavenmedewerker was vastberaden: de televisie moest en zou uitgaan op het einde van zijn werkshift. Zelfs al viel de spannendste finale van een Wereldkampioenschap voetbal ooit tijdens de penaltyserie in beslissende plooi. Zelfs al kon Lionel Messi zijn eerste WK-trofee pakken en Argentinië na 36 jaar zonder voor de derde keer glorie bezorgen. Neen, net voor Tchouaémeni ging aanleggen voor de derde Franse penalty en hun tweede misser, schakelde de man het toestel onherroepelijk uit.