Een van de WK-stadions in Qatar in opbouw, enkele jaren geleden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de WK-stadions in Qatar in opbouw, enkele jaren geleden. © BELGAIMAGE

Qatar schendt mensenrechten, maar boycotbewegingen WK 2022 roepen in de woestijn: “FIFA heeft iedereen gegijzeld”

WK voetbalDe Belgische voetbalbond communiceert vandaag op zijn site uitgebreid waarom het tegen een boycot van het WK 2022 in Qatar is. Dat WK kwam onder vuur te liggen na de onthulling dat de voorbije tien jaar al 6.500  arbeidsmigranten in Qatar stierven. Er ontstond een boycotbeweging, maar die roept wat in de woestijn. Experts over het morele dilemma: “Een boycot direct na de toewijzing had wél kunnen werken, nu is het te laat. De stadions staan er, de doden vielen helaas al.”

15 reacties

 • Giuseppe Casto

  2 maanden geleden
  De kbvb zal niet boycotten anders kunnen ze niet van de luxe proeven
 • fre cordier

  2 maanden geleden
  Als ik het goed begrijp gaat België niks doen, ondanks het feit dat ze zeggen dat ze wel iets zouden kunnen doen. Huichelaars.
 • louis meuleman

  2 maanden geleden
  Tegen Rusland een boycot voor een of twee mensen die ze getracht hebben om te vergiftigen maar tegen Qatar waar er duizenden doden vallen en men de mensen rechten aan hun laars lap niet alleen omdat die honderden miljoenen aan smeer geld betalen aan de voetbal maffia
 • Dirk De Strooper

  2 maanden geleden
  Als een voetballer door een terrorist doodgeschoten gaat worden op dat tornooi zal alles stoppen. 6500 doden van het werkvolk = geen probleem. Dit is de wereld waar we in leven.
 • claudio lugli

  2 maanden geleden
  Voor FIFA alleen money time.voor voetballers hetzelfde..voor voetbal bonden idem dito. Dan maar af en toe voor show met spandoeken op veld staan.
 1. Kijk hier naar de samenvatting van de openingstijdrit van de Giro
  Play

  Kijk hier naar de samenvat­ting van de openings­tijd­rit van de Giro

 2. EXCLUSIEF. Onze docureeks ‘Ik ben Remco’ zat in aanloop naar de Giro in het spoor van Evenepoel: “Na de openingstijdrit ga ik van mijn fiets vallen”
  Play
  PREMIUM
  Giro
  4

  EXCLUSIEF. Onze docureeks ‘Ik ben Remco’ zat in aanloop naar de Giro in het spoor van Evenepoel: “Na de openings­tijd­rit ga ik van mijn fiets vallen”

  11:56