EPA
Volledig scherm
© EPA

"Qatar betaalde oud-CIA-agenten om WK-concurrenten zwart te maken"

WK voetbalQatar, waar over vier jaar het WK voetbal wordt gehouden, heeft in de biedingsprocedure voor het WK 2022 in het geheim concurrerende landen zwartgemaakt. Dat schrijft de Sunday Times vandaag. Volgens de FIFA-regels is dat verboden.

18 reacties

 • Richard Naegels

  3 jaar geleden
  Altijd heeft dit bestaan,t'begint al in provinciaal ik kan u verhalen vertellen waar u broek van afvalt zowel van ploegen als scheidsrechters die moesten promoveren en hoe dat in zijn werk ging,zever daar niet over,het verschil is, nu kijkt de media mee en toen konden/ mochten ze niet meekijken.......een lijst opmaken,laat me niet lachen.......
 • eric debanne

  3 jaar geleden
  Zonder petroleum zijn die landen niets waard ! En van voetbal hebben ze geen verstand En met corruptie en geld en FIFA het WK krijgen of beter stelen !
 • jan wuyts

  3 jaar geleden
  Waarom mag Qatar geen WK organiseren ? Moeten het altijd dezelfde landen zijn???
 • John Doe

  3 jaar geleden
  Best grappig/cynisch, wij doen natuurlijk niet mee aan het zwart maken :)
 • André Peeters

  3 jaar geleden
  Zolang men geen billijke lijst maakt met landen waar zulk wereld evenement kan doorgaan zal koning dollar heersen en beslissen. Men kan de VRM laten meebeslissen wie er op zulke lijst kan. De rechten van de mens, van de vrouw en van de andersgelovigen zijn dan maar absolute bijzaak en het gepeupel kijkt toch en de spelers spelen toch al gaat het door in de grootste schurkenstaat ter wereld.
 1. Met dit initiatief wordt de WK-strijdbijl tussen België en Frankrijk begraven: "Hebben te veel gemeen om elkaar te beledigen"
  WK voetbal

  Met dit initiatief wordt de WK-strijdbijl tussen België en Frankrijk begraven: "Hebben te veel gemeen om elkaar te beledigen"

  De stevige uitlatingen van Thibaut Courtois en Eden Hazard na de halve finale tussen Les Bleus en de Rode Duivels konden er bij vele Fransen niet in. Beide supportersgroepen stonden plots lijnrecht tegenover elkaar. Zodoende zelfs dat de zuiderburen onze vlag gebruikten als synoniem voor het woord "seum, frustratie". Een opmerkelijk initiatief probeert de Belgen en de Fransen nu weer te verzoenen.
 1. Umpire voelt zich zwaar geïntimideerd door boze vader van tennisster en vraagt bescherming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”
  Play
  Tennis
  3

  Umpire voelt zich zwaar geïntimi­deerd door boze vader van tennisster en vraagt bescher­ming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”

  11 mei
 2. Hallucinant schandaal rond ‘spannendste 2 sportminuten van het jaar’ in VS: winnend toppaard blijkt gedopeerd
  Play
  Meer sport
  2

  Halluci­nant schandaal rond ‘spannend­ste 2 sportminu­ten van het jaar’ in VS: winnend toppaard blijkt gedopeerd

  11 mei