Frappart afgelopen februari tijdens een voetbalmatch tussen de Franse eersteklasseploegen Montpellier en Lille.
Volledig scherm
Frappart afgelopen februari tijdens een voetbalmatch tussen de Franse eersteklasseploegen Montpellier en Lille. © AFP

PORTRET. Zowaar in Qatar: eindelijk mag ook een vrouw voor de allereerste keer ooit een WK-match fluiten. Française Stéphanie Frappart (38) krijgt de eer in Costa Rica-Duitsland

Eindelijk: de met veel bombarie aangekondigde vrouwelijke refs krijgen op het WK in Qatar dan toch meer dan een bijrol. Stéphanie Frappart (38) fluit donderdag om 20 uur de cruciale wedstrijd Costa Rica-Duitsland op gang. Een wereldprimeur voor de Française die ondanks haar tengere gestalte eerder moeiteloos al ploegen als Liverpool en Real Madrid in bedwang hield.

22 reacties

 • kamiel De Vleeschouwer

  2 maanden geleden
  Maar zowel de FIFA als Infantino zullen een vrouw nooit een wedstrijd laten leiden met een Islamitische ploeg. Dat zou pas een statement zijn. Dat zou dan alle taboes overboord gooien zijn.
 • Karel Van Beeck

  2 maanden geleden
  1 van de weinige goede arbitrages tot nu toe.
 • Marc Walschaerts

  2 maanden geleden
  Stéphanie: go for it! Topvrouw!!
 • Kurt Poppe

  2 maanden geleden
  Super!
 • Kati Pastir

  2 maanden geleden
  Flauwekul moet gewoon gebeuren zonder aankondiging en diegene die het niet aanstaan gaan maar van het veld ik zal ze niet tegenhouden, we zijn pas goed bezig als men zegt O tis ne man die fluit of O tis een vrouw die fluit .
 1. Onwezenlijk! Argentinië van de hemel naar de hel en terug, ook hattrick Mbappé kan Messi en co niet van derde wereldtitel houden
  1054

  Onwezen­lijk! Argentinië van de hemel naar de hel en terug, ook hattrick Mbappé kan Messi en co niet van derde wereldti­tel houden

  Wat een WK-finale! Emotionele rollercoaster. Onwezenlijk scenario, beslist in een thriller van een penaltyserie. 3-3 na 120 minuten, 4-2 na de strafschoppen. Dan toch in het voordeel van Messi (35), goed voor twee goals. Al deed WK-topschutter (8 goals) Mbappé in een waanzinnige tweestrijd nog beter met een ware hattrick. Maar de ultieme kroon was voor Messi, ook verkozen tot beste speler van het toernooi. Na zijn laatste WK-match voor de Albiceleste definitief God in Argentinië. Nu ook de wereldtitel op een haast ongeëvenaard palmares. In de voetsporen van Mario Kempes (1978) en Diego Maradona (1986) zijn land de allergrootste triomf bezorgd. Lionel Messi, el mas grande.
 2. Al wandelend naar een wereldtitel én een Instagramrecord: de finalecijfers van Lionel Messi
  WK

  Al wandelend naar een wereldti­tel én een Instagram­re­cord: de finalecij­fers van Lionel Messi

  Van de twaalf kilometer die hij in de WK-finale aflegde, wandelde Lionel Messi (35) er zeven. Meer dan de helft dus. Op het voorbije WK was er geen enkele speler die zo veel meters aflegde aan wandelsnelheid, maar de superster spaarde zijn energie voor de grote momenten. Negen andere Argentijnse spelers knapten het vuile werk op in dienst van zijn genie. Dit zijn de finale statistieken van Koning Messi.
 1. Beledigingen naar ploegmaats en ruzie met bondscoach Deschamps: zorgde Benjamin Pavard voor toxische sfeer in Franse kamp?
  WK voetbal
  2

  Beledigin­gen naar ploegmaats en ruzie met bondscoach Deschamps: zorgde Benjamin Pavard voor toxische sfeer in Franse kamp?

  Zorgde Benjamin Pavard (26) op het WK voetbal voor een toxische sfeer bij de Franse selectie? Volgens Romain Molina, bekend journalist bij BBC Sport en CNN, ging de flankverdediger in de clinch met bondscoach Deschamps en bekritiseerde hij tijdens de finale zonder schroom zijn medespelers vanop de bank. Gefrustreerd omdat hij na de openingsmatch tegen Australië gepasseerd werd. En zeggen dat Pavard vier jaar geleden nog de mooiste goal van het WK maakte...