Takuma Asano in tranen na de verloren achtste finale tegen Kroatië.
Volledig scherm
PREMIUM
Takuma Asano in tranen na de verloren achtste finale tegen Kroatië. © Photo news

Over de tranen bij de Japanners: “Je voelde hun pijn, wéér een trauma...”

Arm Japan. Net hersteld van dat trauma tegen ons, in 2018, en daar is het volgende al. Geëlimineerd vanop de stip. Nog maar eens het bewijs dat Kroaten overlevers zijn. Onze chef voetbal voelde de pijn bij de Japanners, maar zag ook een klassevolle Kroaat: “Eéntje, op sneakers, ging hen in de middencirkel instant troosten, in plaats van mee te vieren met zijn ploegmaats.” Al had die oude bekende vroeger ook niet het gemakkelijkste karakter.

5 reacties

 • Mieke Ponet

  2 maanden geleden
  Hun strafschoppen waren een ramp, maar de rest was zeer goed waarschijnlijk omdat Ito van Racing vroeger meespeelde.
 • adri zuiderwijk

  2 maanden geleden
  Tegen Kroatië winnen met strafschoppen was vooraf een utopie, hadden misschien beter in de verlenging er vol voor gegaan.. Dapper team maar in kopduels continu de mindere..
 • Achiel Devos

  2 maanden geleden
  Een groot verlies voor het WK-tornooi,dit Japan.Grinta,spektakel,sportiviteit,het was er allemmaal.Behalve het tikkeltje geluk.Proficiat Japan.
 • Eve Schelfout

  2 maanden geleden
  Japan heeft zeer mooi WK gespeeld. Hadden zelfs iets langer in tornooi kunnen zitten met een beetje meer geluk-ervaring. Hopelijk bij een volgende deelname iets meer geluk. Proficiat
 • Jurgen Goeman

  2 maanden geleden
  Prachtige mens ! Heb hem.ooit ontmoet op een wedstrijd van de beloften van Club tegen anderlecht ! Heb een half uurtje met hem kunnen praten over voetbal maar ook over dingen die hij miste in het kille belgie Echt en toffe jongen ondertussen een man
 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. De prijs voor de ‘ambtenaar van het jaar’ gaat naar deze medewerker op luchthaven tijdens WK-finale
  Play
  WK voetbal

  De prijs voor de ‘ambtenaar van het jaar’ gaat naar deze medewerker op luchthaven tijdens WK-finale

  “Boooeeeee”, riepen sommige passagiers. Maar de luchthavenmedewerker was vastberaden: de televisie moest en zou uitgaan op het einde van zijn werkshift. Zelfs al viel de spannendste finale van een Wereldkampioenschap voetbal ooit tijdens de penaltyserie in beslissende plooi. Zelfs al kon Lionel Messi zijn eerste WK-trofee pakken en Argentinië na 36 jaar zonder voor de derde keer glorie bezorgen. Neen, net voor Tchouaémeni ging aanleggen voor de derde Franse penalty en hun tweede misser, schakelde de man het toestel onherroepelijk uit.
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.