Dé redding van de match: Martínez redt in blessuretijd de kans van Muani
Volledig scherm
PREMIUM
Dé redding van de match: Martínez redt in blessuretijd de kans van Muani © ANP / EPA

ONS RAPPORT. “Lange tijd onzichtbaar, tot-ie de hele wereld verbaasde”: twee keer een 9 voor de absolute smaakmakers, maar ook één buis

WK voetbalWat een héérlijke en zenuwslopende WK-finale kregen we. Een rollercoaster die eindigde in strafschoppen, Argentinië kroonde zich ten koste van Frankrijk tot wereldkampioen. In ons rapport twee vedetten die een 9 op 10 krijgen: “Het leek wel alsof hij in zijn tuin stond te voetballen.” Maar ook één buis bij de verliezers en iemand die kleurenblind werd gespeeld op zijn flank.

14 reacties

 • vanrobaeys franky

  3 maanden geleden
  de grootste misser kwam van Messi en is dan nog speler van de match
 • freddy cardoen

  3 maanden geleden
  iedere ploeg moet toch een paar Argentijnen in het elftal hebben .
 • Patrick Tielemans

  3 maanden geleden
  Dit was de spannendste finale die ik ooit zag. Argentinië had een plan om Frankrijk tegen de muur te plakken. Uiteindelijk klasseflitsen van Mbappé hield Frankrijk boven water.
 • Bella Jo

  3 maanden geleden
  Heb altijd gezegd dat Messi de GOAT is en dat Argentinië de beste ploeg heeft. Alle discussies hierover kunnen nu ook eindelijk stoppen.
 • Anthony Peeters

  3 maanden geleden
  Messi heeft door dit wk gewandeld maar krijgt nu wel alle verdiensten en best speler enzo! Terwijl de spits en middenvelders hard gewerkt hebben voor hem en alles te danken is aan di Maria en de keeper!!
 1. KIJK. Rellen, een dode en 5-jarig kind in coma: beelden tonen hoe zegetocht van Argentinië ontspoorde
  Play
  19

  KIJK. Rellen, een dode en 5-jarig kind in coma: beelden tonen hoe zegetocht van Argentinië ontspoorde

  Gekke taferelen daar in Buenos Aires. De tocht van de open spelersbus van de Argentijnse wereldkampioenen verliep gisteren niet zoals gepland. Er was gewoon te veel volk - liefst vijf miljoen mensen. En dus werden Messi en co. na een rit van vier uur weggebracht door helikopters. Diezelfde Messi en z'n Antonela hadden nadien alle moeite van de wereld om hun huis in Rosario te bereiken, want ook daar stonden duizenden mensen te wachten. Tijdens de chaotische parade, die her en der uitmondde in rellen, overleed één man. Een kind van vijf jaar ligt in coma.
 2. De prijs voor de ‘ambtenaar van het jaar’ gaat naar deze medewerker op luchthaven tijdens WK-finale
  Play
  WK voetbal

  De prijs voor de ‘ambtenaar van het jaar’ gaat naar deze medewerker op luchthaven tijdens WK-finale

  “Boooeeeee”, riepen sommige passagiers. Maar de luchthavenmedewerker was vastberaden: de televisie moest en zou uitgaan op het einde van zijn werkshift. Zelfs al viel de spannendste finale van een Wereldkampioenschap voetbal ooit tijdens de penaltyserie in beslissende plooi. Zelfs al kon Lionel Messi zijn eerste WK-trofee pakken en Argentinië na 36 jaar zonder voor de derde keer glorie bezorgen. Neen, net voor Tchouaémeni ging aanleggen voor de derde Franse penalty en hun tweede misser, schakelde de man het toestel onherroepelijk uit.