Illustratie van het Al Wakrah-stadion, zoals ontworpen door architect Zaha Hadid.
Volledig scherm
Illustratie van het Al Wakrah-stadion, zoals ontworpen door architect Zaha Hadid. © Polaris

Om van te duizelen: Qatar geeft wekelijks astronomisch bedrag uit voor WK 2022

Qatar geeft wekelijks 468 miljoen euro (500 miljoen dollar) uit voor het bouwen van de infrastructuur voor het WK voetbal in 2022. Dat heeft de Qatarese minister van Financiën bekendgemaakt aan enkele buitenlandse journalisten, die door de staat aan de Perzische Golf uitgenodigd zijn.

 1. Belgische reporter duwt Neymar pijnlijke WK-nederlaag tegen Rode Duivels onder de neus. Én superster reageert ook
  Rode Duivels

  Belgische reporter duwt Neymar pijnlijke WK-nederlaag tegen Rode Duivels onder de neus. Én superster reageert ook

  Eleven Sports-reporter Rodrigo Vissers is voor geen kleintje vervaard. Vissers waagde zich in het verleden al aan een 'Missie Messi', met als doel zijn Argentijns idool te ontmoeten. Die uitdaging ligt inmiddels al een tijdje achter hem en daarom waagde de vliegende reporter zich aan een nieuwe opdracht: Neymar ontmoeten. Anderlecht-doelman en Eleven-cocommentator Frank Boeckx daagde Vissers uit om vanwege de Belgische voetbalnatie excuses over te maken aan Neymar voor de WK-uitschakeling door de Rode Duivels.
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. Kogel door de kerk: FIFA kiest voor WK met 48 landen
  Update

  Kogel door de kerk: FIFA kiest voor WK met 48 landen

  De FIFA heeft vandaag het licht op groen gezet voor een uitbreiding van het WK van 32 naar 48 landenteams. Dat heeft de Raad van de Wereldvoetbalbond FIFA vandaag unaniem beslist tijdens zijn vergadering in Zürich. Dat plan was de nectar waarmee Gianni Infantino bij de voorzittersverkiezingen de stemmen van Afrika en Azië naar zich toe zoog. Uiteraard doet het de kassa van de FIFA nog wat luider rinkelen. De WK's van 2018 (in Rusland) en 2022 (in Qatar) behouden hun 32 deelnemers.