De kus op het hoofd van Fabien Barthez bracht de Fransen in 1998 geluk, in Rusland zorgde de snor van Adil Rami daar voor.
Volledig scherm
De kus op het hoofd van Fabien Barthez bracht de Fransen in 1998 geluk, in Rusland zorgde de snor van Adil Rami daar voor. © AFP/EPA

Na de kale knikker van Barthez, de snor van Rami: hoe Franse international met brandblusser het hotel helemaal op stelten zette

WK voetbalHoewel Adil Rami geen enkele minuut speelde op het WK in Rusland, had ook hij een aandeel in de WK-triomf van Les Bleus. Griezmann raakte de snor van de verdediger telkens voor de wedstrijd aan en zelfs bondscoach Deschamps deed het voor de finale. De Franse international vertelde op TF1 overigens ook dat het hotel op stelten stond na de gewonnen 1/8ste finale tegen Argentinië, waarop de vriend van Pamela Anderson het brandblusapparaat bovenhaalde.

1 reactie

 • eric debanne

  3 jaar geleden
  Onnozel voetballers met kindervestand die Fransen Normal doen is moeilijk voor hen ! Dus niet alleen op het veld zijn ze slecht !
 1. Hoe Franse bondscoach op restaurant aan de Côte d'Azur na het WK zelfs een Belgische baby aan het wenen kreeg
  WK voetbal

  Hoe Franse bondscoach op restaurant aan de Côte d'Azur na het WK zelfs een Belgische baby aan het wenen kreeg

  Hij had het allemaal al wel eens gezien, Didier Deschamps. Toen, in 1998, als speler, de voorbije zomer als trainer van Frankrijk. Het enige verschil met toen en nu, is dat de mensen hem toen vooral om een handtekening of nog te ontwikkelen foto vroegen, en nu om een selfie. Zoals een Belgische papa met baby in een restaurant aan de Azurenkust. Maar zowel toen als nu: het winnen van het WK bezorgde Deschamps (49) hetzelfde gevoel. Een zalige roes van opperste geluk.
 1. Exact twee jaar geleden: de tien mooiste seconden uit de Belgische voetbalgeschiedenis
  Play
  Rode Duivels

  Exact twee jaar geleden: de tien mooiste seconden uit de Belgische voetbalge­schie­de­nis

  In tien seconden (9,94 om exact te zijn) naar de hemel. De 3-2 van Nacer Chadli tegen Japan staat in het geheugen élke Belgische voetbalfan gegrift. Vandaag is het exact twee jaar geleden dat de Rode Duivels opstonden uit de doden op het WK in Rusland, met één van de beste counters ooit als kers op de taart. Via Courtois, De Bruyne, Meunier en een ‘dummy' van Lukaku viel de bal voor de linker van Chadli en de rest is geschiedenis.
 2. 302.000 Belgen gokten tijdens WK en online gaven ze gemiddeld 673 euro uit
  gokken

  302.000 Belgen gokten tijdens WK en online gaven ze gemiddeld 673 euro uit

  Telkens de Rode Duivels een match speelden tijdens het recente WK Voetbal, piekte de gokactiviteit. De match tegen Panama genereerde op 18 juni de meeste online gokactiviteit, maar de hoogste bedragen werden ingezet tijdens België-Tunesië op 23 juni. Dat blijkt uit het eerste WK-rapport van de Kansspelcommissie, die door een nieuw registratiesysteem voor goksites voor het eerst een volledige balans kan opmaken van een groot sportevenement.
 1. Geniet hier van de twee fantastische treffers uit OHL-Antwerp
  Play

  Geniet hier van de twee fantasti­sche treffers uit OHL-Ant­werp

 2. Vercauteren na verlies: "Europees voetbal geen excuus"
  Play
  Jupiler Pro League

  Vercaute­ren na verlies: "Europees voetbal geen excuus"