Kylian Mbappé dikte z'n WK-totaal aan tot 7 goals.
Volledig scherm
Kylian Mbappé dikte z'n WK-totaal aan tot 7 goals. © AP
Frankrijk FRA
2
EINDE
1
Denemarken DEN
 • 61' 86' Goal Kylian Mbappé
 • Andreas Christensen Goal 68'

Mbappé loodst Frankrijk met twee goals voorbij Denemarken en als eerste land naar achtste finales

WK voetbalFrankrijk heeft zich als eerste land geplaatst voor de achtste finales. Met een duurbevochten maar oververdiende zege tegen Denemarken, dankzij twee doelpunten van Kylian Mbappé, blijft de regerende wereldkampioen dus op het goede spoor om zichzelf op de erelijst op te volgen. Denemarken is verplicht de slotmatch tegen Australië te winnen om zich alsnog te kwalificeren voor de tweede ronde.

14 reacties

 • Kurt Casteleyn

  2 maanden geleden
  Jan Jansen vindt dat Frankrijk de overwinning verdient en verdiend naar de volgende ronde gaat. Verdient een duimpje. Echt verdiend!
 • Peter Allemeersch

  2 maanden geleden
  Waarom zoveel frustraties? Frankrijk verdient dit. De verdediging wel niet zo goed maar de aanvallers ... ja ... toch heel goed.
 • Geert Leenders

  2 maanden geleden
  Frankrijk is gewoon een stevige ploeg die trouwens in 2018 verdiend van België won. Bonne chance, la France!
 • johan fransaert

  2 maanden geleden
  Maakt niet uit hoe goed ze spelen te arrogant naar mijn mening zal er nooit van houden.
 • DANNY VANDOMMELE

  2 maanden geleden
  Er was duidelijk een reukje aan het eerste Franse doelpunt.Normaal als het nipt is kijkt de var nog even,maar nu was er geen enkel var beeld te zien,direct aftrappen voor Denemarken.Ook achteraf werdt geen lijn meer getoond.
 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 3. De prijs voor de ‘ambtenaar van het jaar’ gaat naar deze medewerker op luchthaven tijdens WK-finale
  Play
  WK voetbal

  De prijs voor de ‘ambtenaar van het jaar’ gaat naar deze medewerker op luchthaven tijdens WK-finale

  “Boooeeeee”, riepen sommige passagiers. Maar de luchthavenmedewerker was vastberaden: de televisie moest en zou uitgaan op het einde van zijn werkshift. Zelfs al viel de spannendste finale van een Wereldkampioenschap voetbal ooit tijdens de penaltyserie in beslissende plooi. Zelfs al kon Lionel Messi zijn eerste WK-trofee pakken en Argentinië na 36 jaar zonder voor de derde keer glorie bezorgen. Neen, net voor Tchouaémeni ging aanleggen voor de derde Franse penalty en hun tweede misser, schakelde de man het toestel onherroepelijk uit.