Giroud en Griezmann vieren.
Volledig scherm
Giroud en Griezmann vieren. © AP

Lof voor zowel “kleurrijke vechtploeg vol ‘wereldmarokkanen’” als voor Fransen in internationale media: “Ze zijn gemaakt om te vechten”

‘t Heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar Frankrijk staat dus in z’n tweede opeenvolgende WK-finale na een 2-0-zege tegen een moedig Marokko. De troepen van Walid Regragui mogen in buitenlandse media op heel wat lof rekenen voor het weerwerk dat ze boden en voor hun toernooi op zich, maar ook die van Didier Deschamps genieten aanzien. “Het was, op z’n eigen manier, enorm indrukwekkend”, klinkt het onder meer.

31 reacties

 • eric debanne

  3 maanden geleden
  Gelukkig heeft voetbal gewonnen met Frankrijk...👍 De rest trekt op niets met deze WK...🥴
 • Bilal Bruggen

  3 maanden geleden
  Negatieve kritiek op Marokko komt enkel van jaloerse mensen die weinig van voetbal kennen. Marokko heeft het hele toernooi gespeeld op Europese wijze, zoals de Fransen, Italianen of Nederland en Kroatië. Dat steekt bij sommigen dat een Afrikaans/Arabisch land dat nu ook kan. Frankrijk heeft veel klasse maar won gisteren met 2 toevalstreffer, afgeweken ballen die goed vallen. Neen Marokko is de revelatie van dit WK en verdiend het om 3e te worden zaterdag. Wat een ploeg, een begeestering en inzet
 • Guido Ceuleers

  3 maanden geleden
  Frankrijk heeft bewezen dat Marokko alleen zo ver geraakt is door vlug te scoren en dan alles dicht te gooien. En weeral hun onsportieve supporters die blijven fluiten als de tegenstrever de bal heeft.
 • etienne vijverman

  3 maanden geleden
  Marokko is de ploeg van dit WK het ontbrak hen gisteren een beetje aan meeval
 • Eric Bex

  3 maanden geleden
  Komende zondag speelt Leo onze 11 Franse vrienden op een hoopje en zal hij eindelijk officieel als God aanzien worden in Argentinië.
 1. Beledigingen naar ploegmaats en ruzie met bondscoach Deschamps: zorgde Benjamin Pavard voor toxische sfeer in Franse kamp?
  WK voetbal
  2

  Beledigin­gen naar ploegmaats en ruzie met bondscoach Deschamps: zorgde Benjamin Pavard voor toxische sfeer in Franse kamp?

  Zorgde Benjamin Pavard (26) op het WK voetbal voor een toxische sfeer bij de Franse selectie? Volgens Romain Molina, bekend journalist bij BBC Sport en CNN, ging de flankverdediger in de clinch met bondscoach Deschamps en bekritiseerde hij tijdens de finale zonder schroom zijn medespelers vanop de bank. Gefrustreerd omdat hij na de openingsmatch tegen Australië gepasseerd werd. En zeggen dat Pavard vier jaar geleden nog de mooiste goal van het WK maakte...