Links de Kosovaarse feministe Zana Avdiu, rechts het provocatieve gebaar dat Granit Xhaka richting de Servische bank maakte.
Volledig scherm
Links de Kosovaarse feministe Zana Avdiu, rechts het provocatieve gebaar dat Granit Xhaka richting de Servische bank maakte. © T7/rv.

Kosovaarse feministe vindt schunnig gebaar van Granit Xhaka schandalig, waarop vader van speler de aanval inzet: “Je kent niets van sport, emoties of Albanezen!”

Met de familie Xhaka wordt niet gedold. Dat werd nog maar eens duidelijk in de slotfase van de politiek gevoelige Servië - Zwitserland (2-3) op het WK voetbal, dat mocht nu ook de Kosovaarse feministe en activiste Zana Avdiu ondervinden. Toen zij in een Kosovaarse sporttalkshow misbaar maakte over het gebaar dat Xhaka in die match richting Servische bank maakte (de middenvelder greep zich in het kruis), belde de vader van Granit in om Avdiu met de grond gelijk te maken.

6 reacties

 • Adelinq Tahiri

  2 maanden geleden
  Degene die hier zeggen dat ze gelijk geeft ! Jullie snappen de gevoeligheid niet tussen Kosovo en Servië dit gebaar deed hij om een groot reden!
 • Linda Heintjens

  2 maanden geleden
  Hoe sport de mensen dichter bij elkaar brengt!
 • Johan Bongers

  2 maanden geleden
  Weer een feministe die de publiciteit en de controverse opzoekt om zich interessant te maken. Ze interpreteert het gebaar van een voetballer zonder enig flauw benul te hebben waarom hij dit doet.
 • Patrick Denolf

  2 maanden geleden
  het zegt veel over Xhaka en de opvoeding die hij genoten heeft
 • Stroobants Alexander

  2 maanden geleden
  Zij heeft overschot van gelijk, dat doe je niet. Steven Dufour heeft als hij nog jong was ook eens gedaan met rood tot gevolg.
 1. Nooit was David groter dan Goliath, tieners krijgen kans en finale vol records voor Messi: enkele opvallende WK-statistieken
  8

  Nooit was David groter dan Goliath, tieners krijgen kans en finale vol records voor Messi: enkele opvallende WK-statistie­ken

  Zijn laatste WK-optreden werd er, niet alleen dankzij de trofee, één voor de geschiedenisboeken. De finale was voor Lionel Messi zijn 26ste match op een WK - een record. Dankzij zijn goals in die finale is de Argentijn ook de eerste ooit die scoort in élke WK-ronde. Maar Messi was niet de enige die voor opvallende WK-statistieken zorgde. Van tiener aan de macht tot weinig schoten, maar veel goals.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.