Volledig scherm
© Photo News

Johan Verbist evalueert videoref: "Dit WK bewijst dat we in België niet zo slecht bezig waren als men wilde laten uitschijnen"

WK voetbalOp het voorbije WK in Rusland kregen de scheidsrechters in alle wedstrijden voor het eerst de steun van een Video Assistant Referee (VAR). Net zoals in de eigen Jupiler Pro League, eiste die weleens een discutabele rol op. "Ik hoop dat de perceptie over de videoref in de Belgische competitie nu ook bijgestuurd wordt", zei scheidsrechtersbaas Johan Verbist vandaag. 

11 reacties

 • benoni vanstaen

  3 jaar geleden
  Aan de taak van de scheidsrechter word niet geraakt, dat moet het zijn. Maar dat men enkel mag tussenkomen bij flagrante missers van de ref, iedere match worden 10 fouten gefloten die geen fout zijn en evenredig niet gefloten fouten. Maar dat de VAR zoals meermaals op het WK over de uitslag of het verloop van de match beslist dat kan toch niet. Ogen dicht, ogen open op welke basis.
 • eric debanne

  3 jaar geleden
  Die zou ook beter zwijgen !
 • Peeters Freddy

  3 jaar geleden
  Verbist spreek voor zijn eigen winkel, hij kan toch moeilijk zeggen dat de VAR in België het slecht gedaan heeft.
 • Danny Holdensrath

  3 jaar geleden
  9 kansen op 10 is het toch de scheidsrechter die beslist over winst of verlies. Wegens foutieve beslissingen. Er worden te weinig doelpunten gemaakt in voetbal, zodat zijn beslissingen te belangrijk zijn. Verschil met basketbal.
 • Ben Bosmans

  3 jaar geleden
  Frankrijk geen verdiend kampioen? Jesus,... na de Hollandse arrogantie vind ik de Vlaams/Belgische arrogantie nog 10 keer erger. Al vergeten dat de “helden” al bijna thuis waren op 20 minuten van het einde tegen Japan... tot dat een 30 meter hoge kopbal op 18 meter van de doellijn binnen ging in een winkelhaak: 1 kans op 100.’’ Arbitrage was zo slecht nog niet. Punt.
 1. Belgische vlag krijgt voor Fransen na uitlatingen Rode Duivels andere betekenis: "Frankrijk - Frustratieland: 1-0"
  WK voetbal

  Belgische vlag krijgt voor Fransen na uitlatin­gen Rode Duivels andere betekenis: "Frankrijk - Frustratie­land: 1-0"

  We zijn nu meer dan een week verder, maar het treffen tussen Frankrijk en België in de halve finale van het WK blijft nog steeds nazinderen. Na de giftige prikken van enkele Rode Duivels over de speelstijl van Les Bleus werd onze vlag bij Franse Twitteraars synoniem voor "seum" wat zo veel wil zeggen als "frustratie". Ook een beeld uit de documentaire van het Franse televisiestation TF1 werd bewerkt tot: "Frankrijk - Frustratieland: 1-0".
 1. Bondsvoorzitter Bayat: "In welke omstandigheden dan ook: het EK moet doorgaan"
  Play
  EK voetbal

  Bondsvoor­zit­ter Bayat: "In welke omstandig­he­den dan ook: het EK moet doorgaan"

 2. Kompany: "Niet te veel euforie als het goed gaat"
  Play

  Kompany: "Niet te veel euforie als het goed gaat"