REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS
Italië ITA
0
EINDE
1
Noord-Macedonië MAC
 • Aleksandar Trajkovski Goal 90'+2'

Italiaans drama in Palermo: Europese kampioen mist tweede opeenvolgende WK na afgang tegen Noord-Macedonië

WK QatarOnwaarschijnlijk. Met het schaamrood op de wangen druipt Italië af. Voor de tweede keer op rij haalt de Squadra Azzurra het WK voetbal niet. 0-1 tegen Noord-Macedonië. Of hoe het moeilijk nog dramatischer kon aflopen voor de Europees kampioen.

24 reacties

 • Paulus de Mos

  3 maanden geleden
  Dus voetballers die winnen spelen voor hun land en voetballers die verliezen spelen voor geld Jean Marie Gijsen ? Op het EK speelden de Italianen dus voor hun land en nu een half jaar later met dezelfde spelersgroep zijn het ineens een stelletje geldwolven die maling hebben aan hun vaderland ? Iedere topsporter wil maar één ding : winnen Soms lukt dat en soms is de vorm er niet en dan mislukt het , geld is een leuke bijkomstigheid , zonder talent en een winnaarsmentaliteit kom je er niet
 • jan boden

  3 maanden geleden
  Het feit dat ze in de barrage waren terechtgekomen was al een teken aan de wand dat ze minder waren. Nogmaals het bewijs dat in 1 wedstrijd alles mogelijk is. De Belgen mogen leedvermaak hebben na de commedia dell'arte die ze vorig jaar tegen ons opgevoerd hebben.
 • Maarten Cambré

  3 maanden geleden
  EK of WK wordt in grote mate bepaald door geluk en toeval. Ook de intrinsiek beste ploegen kunnen er al vroeg uit vliegen mits voldoende tegenslag. Een regelmatigheidscriterium is de beste maatstaf om de kwaliteit van een ploeg af te meten. In die optiek waren onze Rode Duivels de voorbije jaren effectief een gouden generatie, onafgebroken op 1 in de FIFA-ranking. En dat is een feit, ongeacht de onzin en afbraakpolitiek die sommigen daarover spuien.
 • Gerry Cle

  3 maanden geleden
  Dit Italiaanse elftal is een van de minst getalenteerde ooit. Ze missen een Bassio, een Del Piero of een Pirlo. Ze zijn Europees kampioen geworden door collectieve inzet en een geweldige Chiesa.
 • Jean-Marie Gijsen

  3 maanden geleden
  Er zijn nog voetballers die spelen voor hun land en er zijn voetballers die spelen voor het geld.
 1. Australië naar WK dankzij dansende invallersdoelman: “Stom of belachelijk? Ik doe het gewoon”
  Play
  WK voetbal
  1

  Australië naar WK dankzij dansende invallers­doel­man: “Stom of belache­lijk? Ik doe het gewoon”

  Als held wil hij niet omschreven worden, maar keeper Andrew Redmayne speelde wel een cruciale rol in de WK-kwalificatie van Australië. De 33-jarige reservedoelman, actief bij Sydney FC, viel in minuut 120 in om zich vervolgens in de allesbeslissende strafschoppenreeks te ontpoppen tot de grote man in het play-offduel tegen Peru. Dat op een aparte manier: een dansende Redmayne bracht de penaltynemers van de wijs. “Als ik ook maar één procent voordeel kan halen door iets stoms te doen of mezelf belachelijk te maken, dan doe ik dat gewoon.”