De wedstrijd tussen de VS en Iran dreigde al langer een van de grootste vlampunten van het WK te worden.
Volledig scherm
De wedstrijd tussen de VS en Iran dreigde al langer een van de grootste vlampunten van het WK te worden. © AP

Iran wil VS uit WK smijten nadat Amerikaanse voetbalbond Iraanse vlag zonder embleem toont

Iraanse staatsmedia hebben opgeroepen om de VS uit het WK voetbal te schoppen nadat de Amerikaanse voetbalbond de Iraanse vlag op zijn sociale media heeft veranderd om steun te betuigen aan de demonstranten in Iran. De VS en Iran zijn al jaren gezworen vijanden. Beide landen treffen elkaar morgen in de laatste groepswedstrijd en kunnen zich alle twee nog plaatsen voor de achtste finales.

30 reacties

 • Marc Baeyens

  2 maanden geleden
  En als ze in Iran de Amerikaanse vlag in brand steken, is dat geen beledigen van de waardigheid van een land ?
 • Pim Pauwels

  2 maanden geleden
  Iran mee in het rijtje van dictators waar een serieuze hoek af is. Mss samen met putin in het ballenbad zetten, kunnen ze samen wat over hun dromen babbelen
 • Erik D'haene

  2 maanden geleden
  eindeloze provocatie van het meest oorlogszuchtige land ter wereld. Bovendien gaan politiek en voetbal niet samen. Politiek is een een leugen, sport een spel.
 • Pieter Janssens

  2 maanden geleden
  Respect hebben en het is normaal dat deze reageren, USA heeft een machtswissel geroken en steunt deze natuurlijk. Zoals in zoveel Arabische landen waar nu een marionet aan de macht is. Zoals de SiSi in Egypte. Een landsvlag is iets officieel wij zetten ook gaan andere vlag bij de USA.
 • Ward Berden

  2 maanden geleden
  Volgens de reglementen van de FIFA kan de USA hiervoor 10 wedstrijden geschorst worden, maar FIFA herschrijft graag de regels zoals het hen uitkomt. Voor een paar honderdduizend dollar onder de tafel laten ze dat wel een beetje blauw-blauw.