Het lijkt wel alsof Toby Alderweireld hier gewoon thuis bij zijn moeder in Merksem aan tafel zit, maar het is de kartonnen Toby. En rechts een beeld van de 9-jarige Toby bij Germinal Beerschot.
Volledig scherm
PREMIUM
Het lijkt wel alsof Toby Alderweireld hier gewoon thuis bij zijn moeder in Merksem aan tafel zit, maar het is de kartonnen Toby. En rechts een beeld van de 9-jarige Toby bij Germinal Beerschot. © Photo News / Pieter-Jan Vanstockstraeten

INTERVIEW. Mama van Toby Alderweireld: “Ik wist: als hij nu vertrekt, komt hij niet meer naar huis. Hij is 18 jaar weggebleven”

Onze Rode Duivels zijn over de hele wereld bekend, maar het succes kwam met een prijs. Ook bij hun ouders, die hier vertellen over de zware weg naar de top. Vandaag deel 3: Marina Buyle (56), mama van Toby Alderweireld (33). “Moeder zijn van een Rode Duivel, dat is… fenomenaal”, glundert ze. Maar haar moederhart hééft gebloed op de weg naar succes van haar zoon. “Had het alleen aan mij gelegen, ik was Toby gaan terughalen bij zijn Amsterdamse gastgezin.”

6 reacties

 • willy staes

  2 maanden geleden
  Hij is nu nog de beste in de verdediging van de duivels .
 • marc castermans

  2 maanden geleden
  Heel mooi verhaal en het toont aan dat je er heel veel moet voor over hebben en jezelf veel ontzeggen. Het is je van harte gegund Toby, knappe voetballer en mooi mens.
 • John Moyaert

  2 maanden geleden
  Moederliefde is het schoonste dat er is
 • marcel heymans

  2 maanden geleden
  Heel mooi als je dat voor je zoon kunt doen. Nu plukt hij daar en onrechtstreeks jullie daar de vruchten van. Top
 • Patrick van de Weygert

  2 maanden geleden
  Altijd mijn favoriete Rode Duivel geweest. Dit niet alleen vanwege zijn enorme voetbalkwaliteiten...feit dat hij nooit in de picture wil staan en zo bescheiden is gebleven, siert hem enorm. Veel gelukTobi in je nieuwe woonst!!
 1. INTERVIEW. Mama van Jan Vertonghen: “Ik weet nog dat Jan zijn eerste communie deed en dat zijn papa kaal was van de bestralingen”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Mama van Jan Vertonghen: “Ik weet nog dat Jan zijn eerste communie deed en dat zijn papa kaal was van de bestralin­gen”

  Onze Rode Duivels zijn over de hele wereld bekend, maar het succes kwam met een prijs. Ook bij hun ouders, die hier vertellen over de zware weg naar de top. Deel 2: Ria Mattheeuws (60), mama van Jan Vertonghen (35). “De prijs die Jan in zijn jeugd betaalde? Dat hij het verdriet om zijn zieke papa vanop afstand heeft moeten dragen”, zegt Ria. “Het zal altijd ergens bij Jan blijven knagen dat zijn papa zijn mooie voetbalcarrière niet heeft mogen meemaken.”
 2. Herwig De Bruyne, vader van Kevin De Bruyne, over de tol van de weg naar de top: “Mijn vrouw zou het anders hebben aangepakt, met wat ze nu weet”
  PREMIUM

  Herwig De Bruyne, vader van Kevin De Bruyne, over de tol van de weg naar de top: “Mijn vrouw zou het anders hebben aangepakt, met wat ze nu weet”

  Hij had als kind maar één droom die hij met werkelijk ongeziene verbetenheid najoeg. En vandaag is Kevin De Bruyne - sterspeler bij Manchester City - de best verdienende voetballer van de Premier League, nu Ronaldo het daar voor bekeken houdt. Maar er is een tol voor betaald. “En die betalen we nog”, zegt zijn vader, Herwig De Bruyne. “Mensen onderschatten wat het is om je kind zoveel te moeten missen. Mijn vrouw zou het anders hebben aangepakt, met wat ze nu weet.”