De discutabele penalty en Hugo Broos.
Volledig scherm
PREMIUM
De discutabele penalty en Hugo Broos. © Reuters

Hugo Broos is ziedend na spookpenalty die Zuid-Afrika WK kost: “Dienen klacht in bij FIFA, het was er lós over”

BUITENLANDS VOETBALHugo Broos (69) is meer dan boos. Een spookpenalty voor Ghana tegen ‘zijn’ Zuid-Afrika zorgt ervoor dat ‘Bafana Bafana’ niet naar het WK in Qatar mag. Al zijn ze niet van plan het daarbij te laten. “We dienen klacht in bij de FIFA, dit heb ik nog nooit meegemaakt”, vertelt hij ons.

14 reacties

 • Bart Vermeulen

  6 maanden geleden
  Ghana moest maar meer betalen, de grote landen moeten het halen...
 • Jean segers

  6 maanden geleden
  Begin maar al te knielen en graag beetje respect voor de bedriegers aub
 • Dirk BERX

  6 maanden geleden
  Sven, nergens schrijf ik dat dit geen show is, maar er is wel hand contact, en net in de zichtlijn van de scheidsrechter. Als deze speler nu zijn handen naast zijn lichaam had gehouden, dan maakte Hugo Broos natuurlijk een kans, maar daar twijfel ik nu wel zeer sterk aan.
 • Peter Baert

  6 maanden geleden
  Jan Boden: Rolex is een VZW. Hun jaarlijkse miljoenenwinst wordt bijna integraal besteed aan goede doelen. En dit is geen grap, zoek het maar op!
 • Sven Verfaillie

  6 maanden geleden
  @Dirk Berx: je moet even goed kijken. Hij valt al voor de verdediger die ‘duw’ gaf. Al kan je niet zeggen dat het een duw is. Moest hij echt geduwd hebben dan ging hij niet vallen achterover maar voorover…
 1. Na de sneer aan David Beckham hield Gary Lineker voet bij stuk: “Hoeveel miljoenen Qatar me ook wil geven, ik weiger”
  WK Qatar
  5

  Na de sneer aan David Beckham hield Gary Lineker voet bij stuk: “Hoeveel miljoenen Qatar me ook wil geven, ik weiger”

  Hij zal er straks bij zijn voor de BBC wanneer het WK op 21 november van start gaat, Gary Lineker. Maar met de volle goesting is het niet. En Qatar moet hem niets vragen, zoals het dat onlangs nog deed om deel uit te maken van het rijtje presentatoren om de WK-loting in goede banen te leiden. “Wat ze me ook willen betalen, het antwoord zal neen zijn.” David Beckham dacht daar alleszins anders over.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 1. Ophef in Senegal: Mo Salah wordt bij penalty verblind door lasers en na desillusie bekogeld met flesjes
  Play
  WK Qatar
  26

  Ophef in Senegal: Mo Salah wordt bij penalty verblind door lasers en na desillusie bekogeld met flesjes

  Over Senegal-Egypte is het laatste woord nog niet gezegd. Na verlies in de strafschoppenreeks mag Mo Salah niet naar het WK in Qatar, maar vooral de gebeurtenissen rond de heruitgave van de Afrika Cup-finale zinderen na. Toen de sterspeler van Liverpool klaar stond voor z'n penalty, werd hij verblind door tientallen lasers. Achteraf kreeg hij allerlei materiaal naar het hoofd geslingerd.