FIFA
Volledig scherm
© FIFA

Het supportersvak en de kleedkamer laten ze piekfijn achter: Japanse fans en spelers geven mooi voorbeeld

Het is stilaan traditie onder de Japanse fans op grote toernooien zoals het WK voetbal. Maar wat een geweldig mooie traditie. Na afloop van hun stuntzege tegen Duitsland, bleven de fans van de ‘Samurai Blue’ graag lang hangen in het stadion. Niet alleen om hun helden te bezingen, ook om erop toe te zien dat ze het Khalifa International Stadium netjes achterlieten.

41 reacties

 • Sara Peeters

  4 dagen geleden
  Ik heb nog landen gezien op TikTok die dat gedaan hebben. Niet alleen de Japanners.
 • joseph Leysen

  1 week geleden
  Klopt voor Europa maar heel zeker in de arabische landen. Respect voor het japanese volk. Geldige discipline.
 • Karl Huysmans

  1 week geleden
  Gewoon ieder zijn eigen afval weg doen. Dan hoeft deze mooie actie niet.
 • Sofie Vanderhoogerheide

  1 week geleden
  Hier zijn vele supporters een bende ongeregeld die hun verstand en respect achtergelaten hebben aan de ingang van het voetbalstadion. Maar het kan dus anders. Voetbal een feest daar voor iedereen.
 • Jos Verelst

  1 week geleden
  In Japan worden kinderen nog opgevoed zodat ze in het latere leven die normen ook aanhouden, dit in tegenstelling tot Europa waar opvoeden als iets oubollig wordt beschouwd want je mag kinderen immers "niet belemmeren in hun opgroeien.
 1. Veldbestormer die tijdens Portugal-Uruguay met regenboogvlag over veld liep, is weer vrijgelaten
  26

  Veldbestor­mer die tijdens Portugal-Urugu­ay met regenboog­vlag over veld liep, is weer vrijgela­ten

  De man die maandag tijdens de WK-wedstrijd Portugal-Uruguay het veld bestormde, is weer vrijgelaten. Hij wordt niet vervolgd en mag in Qatar blijven, volgens verscheidene bronnen. De 35-jarige Italiaan ging er vol voor tijdens zijn sprint op het voetbalveld: hij had én een regenboogvlag vast én hij droeg een T-shirt met de boodschappen “Save Ukraine” en “Respect for Iranian women”.
 2. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.