Feestende Marokkaanse voetbalfans met knuppels en kettingen aangevallen door rechts-extremisten in Italië

In Verona hebben rechts-extremisten dinsdagavond een groep Marokkaanse fans aangevallen die feestvierden na de overwinning van hun land op het WK voetbal. De politie heeft dertien jonge mensen opgepakt die banden bleken te hebben met extreemrechtse groeperingen.

3 reacties

 • Wonne Wils

  2 maanden geleden
  Goed gezegd philippe
 • Philippe Corthout

  2 maanden geleden
  Jef Verbeeck, het heeft niets met voetbal te maken... Wanneer Marokkanen boel zoeken, hebben we een zogenaamd Marokkanen-probleem. Wanneer extreem-rechts geweld pleegt is het altijd de schuld van iets anders... de bron is dus niet het voetbal, laat dat duidelijk zijn.
 • Jef Verbeeck

  2 maanden geleden
  Oplossing ? Schaf voetbal af. Bron weg, probleem weg.
 1. Waarom supporteren Belgische Marokkanen zo fanatiek voor hun nationale ploeg? “Het is hot om Marokkaan te zijn!”
  PREMIUM

  Waarom supporte­ren Belgische Marokkanen zo fanatiek voor hun nationale ploeg? “Het is hot om Marokkaan te zijn!”

  Of ze nu van de eerste, tweede of derde generatie zijn, of ze al in Marokko zijn geweest of niet: Belgische Marokkanen zijn stapelgek op hun nationale ploeg, die voor het eerst in de geschiedenis de kwartfinale van een WK heeft gehaald. Waarom zijn ze zo fanatiek? We vroegen het aan columnist Mohamed Ouaamari (31), voetbalcoach Karim Bachar (46) en antropologe Nadia Fadil (44, KU Leuven). “Marokko is ‘hot’ en het is momenteel ‘hot’ om Marokkaan te zijn.”
 2. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”