Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Een cadeaucheque van 2,4 miljard: waarom FIFA-baas Infantino België en West-Europa probleemloos kan schofferen

Gianni Infantino maakte deze week brandhout van het “hypocriete” en “racistische” West-Europa. Even opvallend was het stilzwijgen van de andere landen. Een blik op de geldstromen van Sinterklaas FIFA naar de lidstaten schetst een deel van de verklaring. Waarom krijgen de Cookeilanden 529 euro per inwoner en Duitsland maar 12 cent?

73 reacties

 • Steve Verhulst

  1 week geleden
  UEFA moet zich afscheiden van de FIFA en een tweejaarlijkse WK tornooi organiseren en met landen buiten Europa die willen deelnemen waar mensenrechten van toepassing zijn.
 • Ricky Rivalis

  1 week geleden
  Cookeilanden 529 per inwoner, het is te zeggen 10 miljoen dollar? Waarvan de helft in de zakken van de corrupte voetbalbond ginder zeker.
 • Boudewijn Goossens

  1 week geleden
  Weg uit fifa ,er zijn mogelijkheden genoeg.
 • Willy Niclaes

  2 weken geleden
  UEFA zou moeten in zijn geheel uit de FIFA stappen en een alternatief opstarten er zijn ook meerdere boksbonden
 • ralph ernst

  2 weken geleden
  Het is maar de vraag wanneer ook deze bom ontploft : dat Infantino even corrupt is als zijn landgenoot Blatter, daar twijfelen weinige aan ! Dit gebeurd als je een omhooggevallen iemand teveel macht geeft !
 1. Franse voetbalwebsite past na vele stevige reacties haar smakeloze commentaar over Dries Mertens aan
  5

  Franse voetbalweb­si­te past na vele stevige reacties haar smakeloze commentaar over Dries Mertens aan

  Onder het mom van ironie en sarcasme maakt de Franse voetbalwebsite SO FOOT.com er een sport van geregeld de tackle vooruit in te zetten. Maar de begeleidende commentaar bij de punten van Dries Mertens (3 op 10) na de match tussen Kroatië en de Rode Duivels gisteravond, was er nog meer dan los over. Na vele kwade reacties besliste de redactie om de tekst aan te passen, al schrijven ze ook dat ze het hier niet bij laten.
 1. WK LIVE. Alderweireld lijkt nog wel even door te gaan als Rode Duivel: “Focus op de toekomst” - Oranje gaat voor boottochtje
  Play
  861

  WK LIVE. Alderwei­reld lijkt nog wel even door te gaan als Rode Duivel: “Focus op de toekomst” - Oranje gaat voor boottocht­je

  Een roemloze aftocht. De Rode Duivels zijn terug na hun teleurstellend vroege exit op het WK in Qatar, maar er zindert nog wel één en ander na met daarbij een hoofdrol voor CEO Peter Bossaert. Hoe moet het nu verder? En wat gebeurt er nog allemaal bij de nog aanwezige landen in Qatar? In onderstaande liveblog zit u op de juiste plaats voor al het WK-nieuws.