Veel lege plekken op de eretribune van het Al Bayt Stadium in Al Khor.
Volledig scherm
Veel lege plekken op de eretribune van het Al Bayt Stadium in Al Khor. © REUTERS
Qatar QAT
0
EINDE
2
Ecuador ECU
 • Enner Valencia Goal 16' 31'

Dramatische start voor Qatar tegen Ecuador: gastland al na halfuur weggespeeld, fans lopen tijdens rust weg

Kater voor Qatar. Als eerste gastland ooit een WK-openingsmatch verloren. En hoe. Na een halfuur had Enner Valencia, spitsbroeder van Batshuayi bij Fenerbahce, al drie keer toegeslagen. Nog een geluk dat de eerste, na amper drie minuten, nog afgekeurd werd. De Qatari waren werkelijk nergens. De thuisfans verlieten tijdens de pauze al massaal het stadion. Ecuador, met een sterke Genkie Angelo Preciado, meteen stevig op kop in groep A met ook Nederland en Senegal.

42 reacties

 • Florent Marien

  2 maanden geleden
  Met al hun voetbalkennis dachten ze misschien dat een voetbalwedstrijd maar 45 minuten duurde !!
 • Eric Urkens

  2 maanden geleden
  De Qatarezen gaan zo toch nog aan de drank geraken. Gewoon hun nationale ploeg blijven volgen.
 • Mohamed Ajermou

  2 maanden geleden
  Ik dacht dat het een om gekochte match was ...veel roddels weinig van waar!
 • Christophe Heereman

  2 maanden geleden
  Vanwaar toch die reacties om Qatar de grond in te boren? Dit is een kleiner voetballand dat probeert aan haar voetbaltoekomst te werken, zowel op vlak van clubs als natie. Het is niet onlogisch dat dit niet vanzelf gaat en dat je je matchen verliest. Mogen dan enkel toplanden nog een groot tornooi organiseren? Misschien wel, ja, maar dan kiezen we er wel voor om kleinere voetbalnaties achtergesteld te houden. Anyway, zo'n land hiervoor uitlachen vind ik wel hoe dan ook laag bij de grond.
 • Jan De Vos

  2 maanden geleden
  Waarom is de Belgische media toch zo negatief. Zijn de ULTRAS en zatte supporters het voorbeeld. De Ideale wereld bestaat niet ! Mentaliteit in Qatar, Dubai, ... Op vele punten verwerpelijk, ... Maar ze hebben een woestijn veranderd in leefbare moderne steden, inderdaad waar werknemers tijdelijk contracten hebben en daarna het land moeten verlaten.
 1. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”
 2. Onwezenlijk! Argentinië van de hemel naar de hel en terug, ook hattrick Mbappé kan Messi en co niet van derde wereldtitel houden
  1054

  Onwezen­lijk! Argentinië van de hemel naar de hel en terug, ook hattrick Mbappé kan Messi en co niet van derde wereldti­tel houden

  Wat een WK-finale! Emotionele rollercoaster. Onwezenlijk scenario, beslist in een thriller van een penaltyserie. 3-3 na 120 minuten, 4-2 na de strafschoppen. Dan toch in het voordeel van Messi (35), goed voor twee goals. Al deed WK-topschutter (8 goals) Mbappé in een waanzinnige tweestrijd nog beter met een ware hattrick. Maar de ultieme kroon was voor Messi, ook verkozen tot beste speler van het toernooi. Na zijn laatste WK-match voor de Albiceleste definitief God in Argentinië. Nu ook de wereldtitel op een haast ongeëvenaard palmares. In de voetsporen van Mario Kempes (1978) en Diego Maradona (1986) zijn land de allergrootste triomf bezorgd. Lionel Messi, el mas grande.