FIFA.com/Hyundai
Volledig scherm
© FIFA.com/Hyundai

'Draken op het veld': alle 32 WK-slogans op een rijtje

 1. Met dit initiatief wordt de WK-strijdbijl tussen België en Frankrijk begraven: "Hebben te veel gemeen om elkaar te beledigen"
  WK voetbal

  Met dit initiatief wordt de WK-strijdbijl tussen België en Frankrijk begraven: "Hebben te veel gemeen om elkaar te beledigen"

  De stevige uitlatingen van Thibaut Courtois en Eden Hazard na de halve finale tussen Les Bleus en de Rode Duivels konden er bij vele Fransen niet in. Beide supportersgroepen stonden plots lijnrecht tegenover elkaar. Zodoende zelfs dat de zuiderburen onze vlag gebruikten als synoniem voor het woord "seum, frustratie". Een opmerkelijk initiatief probeert de Belgen en de Fransen nu weer te verzoenen.
 2. Slogan WK-bus Rode Duivels verkozen (inclusief taalfout)

  Slogan WK-bus Rode Duivels verkozen (inclusief taalfout)

  De FIFA heeft vanmiddag de 32 slogans voor de spelersbussen bekendgemaakt. Supporters konden de voorbije weken stemmen op drie motto's die in Brazilië de officiële bus van de deelnemende landen siert. Voor de Rode Duivels werd het: "Verwacht je aan het onmogelijke!". Helaas is dat een slechte vertaling uit het Frans: "Attendez-vous à l'impossible!". In correct Nederlands (en zonder dit gallicisme) moet het "Verwacht het onmogelijke!" zijn.