De Nederlandse basisploeg tegen de VS.
Volledig scherm
PREMIUM
De Nederlandse basisploeg tegen de VS. © AP

De soldaten van Oranje: van iemand die zich tevergeefs aanbood bij Patro Eisden tot een speler die 10 jaar geleden bijna stierf

Het Nederlands elftal dat het vanavond in de kwartfinale opneemt tegen Argentinië, is geen sterrenensemble. Neen, het is een ploeg van underdogs. Van een speler die te min was voor de Belgische amateurclub Patro Eisden tot een hartpatiënt en van een aanvoerder die er bijna niet meer was geweest: maak kennis met de soldaten van Louis van Gaal.

1 reactie

 • Willem Becker

  2 maanden geleden
  Mooi om te lezen. Het zijn niet de wereldsterren van 2010 tot 2014 zoals Sneijder, Robben , van Persie, vd Vaart. Maar wel een goed collectief met de juiste coach en speelwijze om maximaal resultaat uit de groep te halen. Ze gaan ook zeker beter voetballen nu het er om gaat. Wordt een spannende wedstrijd met hopelijk winst voor Oranje
 1. KIJK. Rellen, een dode en 5-jarig kind in coma: beelden tonen hoe zegetocht van Argentinië ontspoorde
  Play
  19

  KIJK. Rellen, een dode en 5-jarig kind in coma: beelden tonen hoe zegetocht van Argentinië ontspoorde

  Gekke taferelen daar in Buenos Aires. De tocht van de open spelersbus van de Argentijnse wereldkampioenen verliep gisteren niet zoals gepland. Er was gewoon te veel volk - liefst vijf miljoen mensen. En dus werden Messi en co. na een rit van vier uur weggebracht door helikopters. Diezelfde Messi en z'n Antonela hadden nadien alle moeite van de wereld om hun huis in Rosario te bereiken, want ook daar stonden duizenden mensen te wachten. Tijdens de chaotische parade, die her en der uitmondde in rellen, overleed één man. Een kind van vijf jaar ligt in coma.
 2. De prijs voor de ‘ambtenaar van het jaar’ gaat naar deze medewerker op luchthaven tijdens WK-finale
  Play
  WK voetbal

  De prijs voor de ‘ambtenaar van het jaar’ gaat naar deze medewerker op luchthaven tijdens WK-finale

  “Boooeeeee”, riepen sommige passagiers. Maar de luchthavenmedewerker was vastberaden: de televisie moest en zou uitgaan op het einde van zijn werkshift. Zelfs al viel de spannendste finale van een Wereldkampioenschap voetbal ooit tijdens de penaltyserie in beslissende plooi. Zelfs al kon Lionel Messi zijn eerste WK-trofee pakken en Argentinië na 36 jaar zonder voor de derde keer glorie bezorgen. Neen, net voor Tchouaémeni ging aanleggen voor de derde Franse penalty en hun tweede misser, schakelde de man het toestel onherroepelijk uit.