De Britse koningin Elizabeth in 1966 toen ze de wereldbeker (destijds nog de bescheiden Jules Rimet beker) uitreikte aan aanvoerder Bobby Moore van het Engelse elftal. De Engelsen versloegen West-Duitsland in de verlenging met 4-2.
Volledig scherm
De Britse koningin Elizabeth in 1966 toen ze de wereldbeker (destijds nog de bescheiden Jules Rimet beker) uitreikte aan aanvoerder Bobby Moore van het Engelse elftal. De Engelsen versloegen West-Duitsland in de verlenging met 4-2. © AFP

De queen, Johnson, iedere Engelsman hoopt vanavond na 55 jaar op een nieuw voetbalwonder

Vlak voor de finale van het EK voetbal heeft het Engelse nationale voetbalteam post gekregen van premier Boris Johnson én van de Britse koningin Elizabeth. Heel het Verenigd Koninkrijk hoopt dat Johnson morgen een extra vrije dag afkondigt als Engeland vanavond de finale van het EK voetbal tegen Italië wint.

8 reacties

 • Guy Custers

  3 maanden geleden
  Ik hoop van harte dat ze verliezen, als straf voor het krapuul wat de laserpen richtte op de deense keeper.
 • kamiel De Vleeschouwer

  3 maanden geleden
  En heel Europa hoopt dat het niet de Engelsen zullen zijn maar een echte Europese ploeg. Wel erg dat we het lot van Europa in Italiaanse handen moeten leggen en hopen dat de grootste paljas en komediant, Immobile, zal scoren. Nog één goede raad aan de Italianen: als de Engelse weer fluiten en boe roepen bij het volkslied, stap dan van het veld. De Uefa moet maar eens duidelijk stelling nemen tegen deze vorm van imperialisme en negatief chauvinisme van de Engelsen.
 • Linda Wellekens

  3 maanden geleden
  Ik hoop dat Engeland wint :-)
 • Paul Cabus

  3 maanden geleden
  Een ploeg die in de finale geraakt door een - overduidelijke - duik, kan niet echt op mijn sympathie rekenen.
 • Liesbeth Cuppens

  3 maanden geleden
  Weer beschouwen de Engelsen de wedstrijd als een formaliteit. Een petitie om voor heel het land een vrije dag aan te vragen, het zegt toch genoeg? In hun ogen hebben ze de beker al gewonnen. Hopelijk zetten de Italianen de Engelsen opnieuw met hun voetjes op de grond.
 1. Belgische vlag krijgt voor Fransen na uitlatingen Rode Duivels andere betekenis: "Frankrijk - Frustratieland: 1-0"
  WK voetbal

  Belgische vlag krijgt voor Fransen na uitlatin­gen Rode Duivels andere betekenis: "Frankrijk - Frustratie­land: 1-0"

  We zijn nu meer dan een week verder, maar het treffen tussen Frankrijk en België in de halve finale van het WK blijft nog steeds nazinderen. Na de giftige prikken van enkele Rode Duivels over de speelstijl van Les Bleus werd onze vlag bij Franse Twitteraars synoniem voor "seum" wat zo veel wil zeggen als "frustratie". Ook een beeld uit de documentaire van het Franse televisiestation TF1 werd bewerkt tot: "Frankrijk - Frustratieland: 1-0".
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).