De drie vrouwelijke hoofdrefs, met van links naar rechts: Stephanie Frappart, Yamashita Yoshimi en Salima Mukansanga.
Volledig scherm
De drie vrouwelijke hoofdrefs, met van links naar rechts: Stephanie Frappart, Yamashita Yoshimi en Salima Mukansanga. © FIFA

De drie vrouwelijke hoofdrefs die voor WK-primeur zorgen: "Bij mij zijn voetballers doorgaans rustiger. En de spelregels zijn overal dezelfde”

WK voetbalDe wereldvoetbalbond FIFA heeft de scheidsrechters, assistenten en VARs bekendgemaakt die het WK voetbal eind dit jaar in Qatar in goede banen moeten leiden. Daarbij drie vrouwelijke hoofdscheidsrechters. Wij stellen Stephanie Frappart, Yamashita Yoshimi en Salima Mukansanga aan u voor. 

22 reacties

 • Luc Vandamme

  1 maand geleden
  Heb al een paarmaal Stephanie Frappart zien fluiten en is een eerlijk mens en sportief.
 • Geert Vande Walle

  1 maand geleden
  Dat zullen ze in dat land niet graag hebben !
 • Perry Geeraerts

  1 maand geleden
  Meen je dit nu echt FIFA? Versta me niet verkeerd dit zijn 3 top scheidsrechters en zij verdienen het echt. Maar doet de FIFA dit niet om een beetje zijn eigen vel te redden, met alle commotie over het bouwen van de stadions? Als FIFA recht in zijn schoenen staat en 1 van deze 3 fluit een vlekkeloos parcours of zelfs alle 3 zullen ze nooit de Finale mogen blazen. FIFA verbaas me en laat nu na alle commotie een vrouw de Finale blazen. '' I HAVE A DREAM'' .
 • Marc Wouters

  1 maand geleden
  Niet evident omdat vrouwen nu eenmaal een minder atletisch vermogen hebben dan mannen. Gaan ze kunnen volgen... valt te bezien. Interessant wordt ook gezag uitoefenen over moslim mannen. Ik ben benieuwd.
 • Richard Tolenaars

  1 maand geleden
  Deze drie dames zijn beter dan het hele scheidsrechterskorps uit de Belgische eerste klasse samen.