Gvardiol kreeg geen strafschop van Abdulrahman Al Jassim.
Volledig scherm
PREMIUM
Gvardiol kreeg geen strafschop van Abdulrahman Al Jassim. © Photo News

De arbitragebalans na het WK in Qatar: veel kritiek en discutabele beslissingen, maar ook enkele opstekers

WK voetbalEr is dit WK voetbal veel te doen geweest over de arbitrage. Te veel. De vele minuten extra tijd. De eerste vrouwelijke scheids ooit op een wereldbeker. Maar ook de vele slechte beslissingen van de officials blijven achteraf hangen. Onze huisref Tim Pots maakt de balans op van de arbitrage op dit WK. “Aziatische of Afrikaanse scheidsrechters moeten wellicht omwille van politieke redenen hun kansen krijgen. Dat vreet aan de kwaliteit van de arbitrage.”

18 reacties

 • Hugo Wouters

  3 maanden geleden
  Jozef Van Riel, dat heeft niets met de spelfase te maken. Dat er een reservespeler effen over de buitenlijn gaat staan. Dat gebeurt ook regelmatig met de coaches die een stap te ver buiten hun zone gaan. Daarom moet men bijvoorbeeld een normaal gemaakt doelpunt niet afkeuren. De scheidsrechter kan evenwel berispend optreden en de overtreder naar de tribune sturen
 • Bart Cornelis

  3 maanden geleden
  Vanaf de wedstrijd tegen Nederland was het duidelijk dat Argentinië dit wk moest winnen. Ze zijn sindsdien alleen maar bevoordeeld geweest. Als je dat niet ziet dan ben je geen objectief persoon.
 • vanrobaeys franky

  3 maanden geleden
  langer overspelen is goed ,en de reserve spelers moeten op de bank blijven zitten
 • Gorissen Marcel

  3 maanden geleden
  Ze nemen vrouwelijke scheidsrechters mee, maar eentje mag er eens fluiten. Krijgen zelfs geen hand van verantwoordelijke. Française heeft beter gefloten als sommige mannen. Zeker deze voor de derde plaats.
 • Etienne Vanhoegaerden

  3 maanden geleden
  Eén regel moeten ze zeker aanpassen de buitenspel. Speler staat duidelijk 1m buitenspel maar er wordt niet gevlagd. Dus ultieme inspanning om de bal nog voor te brengen lukt en gaat de vlag de hoogte in. Speler moet van het veld wegens blessure en kan paar weken niet meer spelen voor zijn club
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.