Volledig scherm
© PHOTO_NEWS

Cesare Prandelli: "Mikken op finaleplaats"

WK voetbalViervoudig wereldkampioen Italië is met vertrouwen aan zijn voorbereiding op het WK voetbal in Brazilië begonnen. "We mikken op een plaats in de finale", verklaarde bondscoach Cesare Prandelli na afloop van de eerste dag op hun trainingskamp in Firenze.

 1. Ex-Franse international bekritiseert speelstijl van Les Bleus: "Die stijl en ultrarealistische identiteit is lelijk"
  WK voetbal

  Ex-Franse internatio­nal bekriti­seert speelstijl van Les Bleus: "Die stijl en ultrarea­lis­ti­sche identiteit is lelijk"

  Ze mogen dan wel wereldkampioen zijn, toch hebben Les Bleus de voetbalharten niet meteen gestolen. Dat zegt ook Hatem Ben Arfa. De ex-Franse international is dan ook het eerste Haantje om de speelstijl in het feestgedruis te bekritiseren. Hij vindt de manier waarop de talenten gebruikt worden, meer weg heeft van "verspilling". "Ik maak me zorgen voor de voetballiefhebbers."
 2. De 'masterclass' tegen Brazilië, die verdomde 10de juli en nieuwe namen: Martínez gaat geen onderwerp uit de weg in eerste groot interview na WK
  PREMIUM
  Rode Duivels

  De 'master­class' tegen Brazilië, die verdomde 10de juli en nieuwe namen: Martínez gaat geen onderwerp uit de weg in eerste groot interview na WK

  40 dagen geleden behaalden de Rode Duivels historisch brons op het WK in ­Rusland. Een rollercoaster is het geweest. Van vreugde, paniek, euforie, en ­verdriet. In zijn eerste interview sinds het WK doet Roberto Martínez de doos vol herinneringen open en signeert hij het nieuwe boek – dat van Euro 2020. ­"Sometimes, you need a bad result to become number ones."
 1. Hoe Franse bondscoach op restaurant aan de Côte d'Azur na het WK zelfs een Belgische baby aan het wenen kreeg
  WK voetbal

  Hoe Franse bondscoach op restaurant aan de Côte d'Azur na het WK zelfs een Belgische baby aan het wenen kreeg

  Hij had het allemaal al wel eens gezien, Didier Deschamps. Toen, in 1998, als speler, de voorbije zomer als trainer van Frankrijk. Het enige verschil met toen en nu, is dat de mensen hem toen vooral om een handtekening of nog te ontwikkelen foto vroegen, en nu om een selfie. Zoals een Belgische papa met baby in een restaurant aan de Azurenkust. Maar zowel toen als nu: het winnen van het WK bezorgde Deschamps (49) hetzelfde gevoel. Een zalige roes van opperste geluk.
 2. ‘Maradona van de woestijn’ vernederde de Rode Duivels voor de ogen van de hele wereld, maar sprookje mondde uit in persoonlijk drama
  PREMIUM
  WK voetbal

  ‘Maradona van de woestijn’ vernederde de Rode Duivels voor de ogen van de hele wereld, maar sprookje mondde uit in persoon­lijk drama

  Exact 26 jaar. Zo lang is het geleden dat de Saudiër Saeed Al-Owairan de Rode Duivels op het WK van 1994 in de Verenigde Staten op een hoopje dribbelde. Een vernedering voor de ogen van de hele wereld. De Saudische koning Fahd overlaadde Al-Owairan met roem en rijkdom, maar twee jaar later belandde de ‘Maradona van de woestijn’ zelfs in de gevangenis.
 1. Hier rust ‘Pluisje’: dronebeelden tonen laatste rustplaats van Diego Maradona
  Play
  Diego Maradona

  Hier rust ‘Pluisje’: dronebeel­den tonen laatste rustplaats van Diego Maradona

 2. Argentijnse zanger en dolle fans begeleiden Maradona naar laatste rustplaats: “Diego! Diego!”
  Play
  Diego Maradona

  Argentijn­se zanger en dolle fans begeleiden Maradona naar laatste rustplaats: “Diego! Diego!”