BINNENKIJKEN. Wij bezochten het paleis van de Rode Duivels in Qatar: van een private vleugel met bewaking tot een onbereikbaar maar perfect trainingsveld

WK voetbalHet Hilton Salwa Beach, waar de Rode Duivels tijdens het WK voetbal in Qatar zullen verblijven, zette zijn deuren en ook die van zijn 1.084 bedienden wagenwijd voor ons open. Een zeldzaamheid in een land dat omwille van zijn werkomstandigheden is blootgesteld aan wereldwijde kritiek. Ontspanningszalen, een immens strand en een waterpretpark à la Aqualibi: een inkijk in waar De Bruyne en co binnenkort zullen vertoeven. 

17 reacties

 • James Williams

  2 maanden geleden
  Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat ze zich daar van klimaat maatregelen of besparingen niet al te veel aantrekken, integendeel zelfs.
 • Victor Greef

  2 maanden geleden
  Toch geweldig dat het kleinste landje ter wereld dit gedaan krijgt om erbij te zijn bij de grote sportmanifestaties , luxe ja zo wat. Sponsoren betalen dit toch voor hun. Je hebt liefhebbers en vooral veel HATERS, tot ze landen, dan zijn zij diegene dat kindjes wegduwen om erbij te kunnen.
 • Kim Schoonbaert

  2 maanden geleden
  Degoutante situatie. Principieel kijk ik niet naar dit WK.
 • Gilbert Pollet

  2 maanden geleden
  Overdreven luxe? ja, t'zal wel zijn zeker! Een renner moet een hele dag afzien, maar wordt bijlange niet zo royaal betaald. En als de duivels hun wedstrijden verliezen, moeten ze dan zelf hun hotel betalen ??
 • Guy Van Deun

  2 maanden geleden
  Zeer mooi, maar wanneer men het wereldgebeuren en de waarde van het geld kent, en men bekijkt hoe en wanneer men zulke luxe kan verkrijgen dan is dit een mool voorbeeld van een slecht beleid in de voetbalbond.
 1. 🎧 HET WK VAN TOEN. "Zijn vrouw nam meteen het vliegtuig": nachtelijke escapades van Rode Duivels op Mundial van ‘82 haalden internationale pers
  NIEUWE PODCAST
  1

  🎧 HET WK VAN TOEN. "Zijn vrouw nam meteen het vliegtuig": nachtelij­ke escapades van Rode Duivels op Mundial van ‘82 haalden internatio­na­le pers

  Jean-Marie Pfaff die bijna verdronk, de bescheiden Maurice De Schrijver die zijn vrouw zag overvliegen na de mediarel ‘Whiskey y amor’, een meidengroep die plots kwam optreden en veel jolijt over de “seksbus”. In de eerste aflevering van onze nieuwe podcastreeks ‘Het WK van Toen’ diepen Rode Duivels Guy Vandersmissen en Jos Daerden de strafste anekdotes en verhalen op over het WK van 1982 in Spanje. “Het was geen groep meiden die langskwam, Guy, maar wel een meidengroep.”
 2. Australië naar WK dankzij dansende invallersdoelman: “Stom of belachelijk? Ik doe het gewoon”
  Play
  WK voetbal
  1

  Australië naar WK dankzij dansende invallers­doel­man: “Stom of belache­lijk? Ik doe het gewoon”

  Als held wil hij niet omschreven worden, maar keeper Andrew Redmayne speelde wel een cruciale rol in de WK-kwalificatie van Australië. De 33-jarige reservedoelman, actief bij Sydney FC, viel in minuut 120 in om zich vervolgens in de allesbeslissende strafschoppenreeks te ontpoppen tot de grote man in het play-offduel tegen Peru. Dat op een aparte manier: een dansende Redmayne bracht de penaltynemers van de wijs. “Als ik ook maar één procent voordeel kan halen door iets stoms te doen of mezelf belachelijk te maken, dan doe ik dat gewoon.”