Jan Mulder (rechts) vindt de Braziliaanse dansjes maar niks.
Volledig scherm
Jan Mulder (rechts) vindt de Braziliaanse dansjes maar niks. © AP/Photo news

“Alles is ingestudeerd met een choreograaf”: Jan Mulder is geen fan van vieringen Brazilianen, die veel kritiek krijgen nu ook bondscoach meeswingt

WK voetbalCultuur of gebrek aan respect? Er is veel te doen rond de dansjes van Brazilië na elke goal op het WK voetbal. Analist Roy Keane vindt het respectloos, zeker als ook bondscoach Tite de heupen begint los te gooien. “Spontaan is het niet”, stelt onze analist Jan Mulder, die ook wijst naar het commerciële belang ervan op sociale media. “Elk momentje levert Neymar een miljoen euro op.”

39 reacties

 • Aaron Bouckaert

  2 maanden geleden
  Laat ze toch gewoon doen en vergeet niet sambavoetbal=buitenaards
 • Guido Stallaert

  2 maanden geleden
  Perry je hebt gelijk Milla was bijna gepensioneerd als hij het dansje deed en iedereen was happy voetbal blijft één groot feest
 • Nancy Van Rysselberghe

  2 maanden geleden
  Wat is hier het probleem ? Het is voetbal en toch ook feest !
 • Philippe Buysse

  2 maanden geleden
  Voetbal is ook een beetje feest, toch?
 • Roger Forier

  2 maanden geleden
  Onnozelaars. Geef die "danserkes" allemaal een gele kaart. Ze zullen het wel laten. Eigenlijk, wat is het verschil met die gele kaart die men geeft als men bij een doelpunt het shirt uittrekt ?
 1. Lionel Messi danst in kleedkamer en denkt niet aan afscheid: “Wil matchen als wereldkampioen beleven”
  Play
  46

  Lionel Messi danst in kleedkamer en denkt niet aan afscheid: “Wil matchen als wereldkam­pi­oen beleven”

  Vreugde, tranen, ongeloof. Alle emoties kwamen samen bij de Argentijnen. En niet in het minst bij Lionel Messi. Eindelijk die wereldtitel. Dat zorgde voor een immense ontlading. Eerst mocht hij als aanvoerder - in een Arabisch gewaad - de trofee in de lucht steken. Nadien werd zijn vrouw Antonela Roccuzzo en kinderen bij het feest betrokken. Om vervolgens op de schouders van zijn ploegmaats door het Lusail Stadium rondgedragen te worden. Op Instagram doken beelden op van een dansende Messi in de kleedkamer.
 2. Franse bondsvoorzitter kaart “abnormale excessen” van Argentijnen tijdens wereldtitelviering aan: “Het ging veel te ver”
  Play
  WK voetbal
  62

  Franse bondsvoor­zit­ter kaart “abnormale excessen” van Argentij­nen tijdens titelvie­ring aan: “Ging veel te ver”

  De Franse bondsvoorzitter Noël Le Graet is niet te spreken over de manier waarop de Argentijnen met de Fransen gespot hebben tijdens hun WK-viering. Vooral een actie van Emiliano Martínez schoot in het verkeerde keelgat. Bij de Argentijnse parade door Buenos Aires toonde de doelman trots een pop met daarop het droevige gezicht van Kylian Mbappé.
 3. Onwezenlijk! Argentinië van de hemel naar de hel en terug, ook hattrick Mbappé kan Messi en co niet van derde wereldtitel houden
  1054

  Onwezen­lijk! Argentinië van de hemel naar de hel en terug, ook hattrick Mbappé kan Messi en co niet van derde wereldti­tel houden

  Wat een WK-finale! Emotionele rollercoaster. Onwezenlijk scenario, beslist in een thriller van een penaltyserie. 3-3 na 120 minuten, 4-2 na de strafschoppen. Dan toch in het voordeel van Messi (35), goed voor twee goals. Al deed WK-topschutter (8 goals) Mbappé in een waanzinnige tweestrijd nog beter met een ware hattrick. Maar de ultieme kroon was voor Messi, ook verkozen tot beste speler van het toernooi. Na zijn laatste WK-match voor de Albiceleste definitief God in Argentinië. Nu ook de wereldtitel op een haast ongeëvenaard palmares. In de voetsporen van Mario Kempes (1978) en Diego Maradona (1986) zijn land de allergrootste triomf bezorgd. Lionel Messi, el mas grande.