belga
Volledig scherm
© belga

Wereldkampioene Nafi Thiam is aangekomen in België

Nafi Thiam is gisteravond, een dag eerder dan aangekondigd, aangekomen in België. De kersverse wereldkampioene zevenkamp nam vanuit Londen, waar het WK atletiek plaatsvindt, de laatste trein richting Brussel.

 1. Van der Plaetsen heeft zin in WK-tienkamp: “Ik hoop op een top acht”
  Play
  WK Atletiek

  Van der Plaetsen heeft zin in WK-tien­kamp: “Ik hoop op een top acht”

  Thomas Van der Plaetsen begint woensdag op het WK in Doha aan z’n tienkamp. Een vlekkeloze voorbereiding was het niet, hij sukkelde met een blessure aan de hamstrings. “Maar die is grotendeels achter de rug, dus ik ben er klaar voor. Ik denk dat ik een hele mooie prestatie kan neerzetten. Ik hoop op een top acht, een finaleplaats dus, waarmee de kwalificatie voor de Olympische Spelen zo goed als zeker zou binnenzijn. Daarvoor zal een score boven de 8.300 wel nodig zijn.”
 1. “Mensen denken nu dat je doping neemt of de dopingstrijd niet ernstig neemt”: Christian Coleman onder vuur na schorsing
  Meer sport

  “Mensen denken nu dat je doping neemt of de doping­strijd niet ernstig neemt”: Christian Coleman onder vuur na schorsing

  Christian Coleman (24), de wereldkampioen op de 100m die voorlopig is geschorst wegens drie gemiste dopingcontroles en de Spelen in 2021 dreigt te missen, moet op niet veel sympathie rekenen van andere (ex-)atleten. “Mensen gaan denken dat je ofwel doping neemt ofwel de dopingstrijd niet ernstig neemt,” oordeelde ex-wereldrecordhouder Michael Johnson.