Volledig scherm
© BELGA

Trainer Nafi Thiam: “Over zes maanden is elleboog terug in orde”

AtletiekHet is een zorg voor Nafi Thiam, eentje die haar donderdag telkens in tranen deed uitbarsten: de blessure aan haar elleboog. Die hinderde haar al voor Rio 2016, tijdens de Décastar in Talence en nu opnieuw op het WK. Toch lijkt haar trainer Roger Lespagnard er gerust in dat het wel goedkomt voor Tokio 2020: “Over zes maanden is die elleboog terug in orde.”

6 reacties

 • lena caffeyr

  1 jaar geleden
  Je kan niet altijd winnen. Het record van Thiam is trouwens 7013 punten terwijl KJT nog altijd onder de 7000 zit. Dus nee Marcus Camps Thompsen is niet een betere atlete ! ook punt ! ;-)
 • karl van dyck

  1 jaar geleden
  Dat is het probleem met mensen. Thiam kan alleen nog maar verliezen bij de mensen. Ze heeft het vorige W.K.op jonge leeftijd gewonnen,en nu is een tweede plaats niet goed genoeg meer en zoekt men allerlei redenen om het niet behalen van Goud. Had ze op het vorige W.K. geen medaille behaald en was ze 4de geweest,dan was iedereen euforisch geweest om haar prestatie. En nu Zilveren medaille, iedereen in extase. Maar nu 2019,alleen maar zilver. Mensen zijn zo Oerdom,heeft geen naam.
 • Marcus Camps

  1 jaar geleden
  Thompsen is gewoon een betere atlete. Punt ! Kijk gewoon naar naar punten, zevenduizend en stel vast dat Nafi dit nog nooit heeft benaderd. M.a.w. wil ze winnen op de olympics zal het boven de 7000 moeten gaan, en zal elk onderdeel veel beter moeten. Ze maakt gewoon geen progressie. Op twee jaar tijd niks !
 • Freddy van Puymbrouck

  1 jaar geleden
  Daar geloof ik niets van, het lijkt een chronische blessure en misschien is een operatie zoals Tia Hellebaut zegt de beste optie.
 • felix strackx

  1 jaar geleden
  Die elleboog gaat blijven opspelen. In haar plaats zou ik voluit voor het hoogspringen gaan.
 1. De Bock (42ste) na marathon in Doha over extreme omstandigheden: “Mijn neus is zelfs beginnen bloeden”
  WK atletiek

  De Bock na marathon in Doha over extreme omstandig­he­den: “Mijn neus is zelfs beginnen bloeden”

  Onze landgenoot Thomas De Bock is tijdens de marathon voor mannen op het WK atletiek in Doha op de 42ste plaats geëindigd. Hij bereikte de eindmeet na 2u21:13. Slechts 55 van de 73 deelnemers legden de volledige 42,195 km af. De overwinning was voor de Ethiopiër Lelisa Desisa die met een tijd van 2u10:40 beter deed dan zijn landgenoot Mosinet Geremew (2u10:44) en de Keniaan Amos Kipruto (2u10:51).
 1. Degryse en Mulder scherp: "Tegen een sterkere tegenstander ligt Real eruit"
  Play

  Degryse en Mulder scherp: "Tegen een sterkere tegenstan­der ligt Real eruit"

 2. "Voorbereiding Club op terugmatch tegen Kiev volledig verstoord"
  Play

  "Voorberei­ding Club op terugmatch tegen Kiev volledig verstoord"