Volledig scherm
© BELGA

Nafi Thiam heerst ook op Sportgala: 23-jarige atlete al voor derde keer Sportvrouw van het Jaar

AtletiekNafi Thiam kwam fashionably late aan op het Sportgala in de Docks Dome in Brussel, maar wel op tijd om voor de derde keer in vier jaar tijd de trofee van Sportvrouw van het Jaar op te halen. Met goud op het WK en EK indoor gaf ze turnster Nina Derwael en basketbalspeelster Emma Meesseman het nazien. 

12 reacties

 • maarten mouton

  3 jaar geleden
  Mij maakt het geen bal uit of ze Nederlands spreken of niet. Wat heeft dat te maken met België. Het gaat niet over Vlaanderen idioten.
 • maarten mouton

  3 jaar geleden
  Ge zijt een belachelijk vent Roger. Veel Vlamingen kunnen anders ook maar matig Frans.
 • eddy vermeir

  3 jaar geleden
  Proficiat supervrouw!
 • Vanessa Harvent

  3 jaar geleden
  Knap gedaan meisje, je verdient het
 • daniel d'hulst

  3 jaar geleden
  De prestaties tellen niet de taal
 1. WK ATLETIEK. Sacoor vlot naar halve finale 400m: “Ik wil meer” - Broeders laatste in polsstokfinale - Lyles vliegt naar titel op 200m
  Atletiek

  WK ATLETIEK. Sacoor vlot naar halve finale 400m: “Ik wil meer” - Broeders laatste in polsstokfi­na­le - Lyles vliegt naar titel op 200m

  Jonathan Sacoor heeft zich vlot geplaatst voor de halve finale van de 400 meter. De jonge Belg werd in zijn reeks tweede in 45.32, slechts één honderdste boven zijn beste seizoenstijd (45.31) die hij op de Memorial klokte. Zijn persoonlijk record bedraagt 45.03. Sacoor, de regerende wereldkampioen bij de junioren, moest in zijn reeks enkel de Keniaan Emmanuel Korir, dit jaar al goed voor 44.55, voor zich dulden. Met zijn chrono van 45.32 zette Sacoor de tiende tijd van de reeksen neer. Kirani James uit Grenada klokte met 44.94 de snelste chrono. De halve finale volgt woensdag, de strijd om de medailles staat vrijdag op de planning.
 1. VIDEO. Eén van de allergrootsten ooit: de hoogtepunten uit carrière van Kobe Bryant
  Play
  NBA

  VIDEO. Eén van de allergroot­sten ooit: de hoogtepun­ten uit carrière van Kobe Bryant

  10:55
 2. Zdenek Stybar: "Ik heb gewoon heel veel zin in het WK veldrijden"
  Play
  Veldrijden

  Zdenek Stybar: "Ik heb gewoon heel veel zin in het WK veldrijden"