Photo News
Volledig scherm
© Photo News

LIVE WK ATLETIEK. Brons voor Belgian Tornados - Duplantis zweeft met nieuw wereldrecord naar goud in polsstokspringen, Broeders wordt elfde

WK ATLETIEKNa de wereldtitel van Nafi Thiam is het op het WK atletiek in Eugene uitkijken naar de prestaties van de andere Belgen. De Belgian Tornados behaalden met Dylan Borlée, Julien Watrin, Alexander Doom en Kevin Borlée zondag alvast knap brons op de 4x400m. De Belgian Cheetahs eindigden met Helena Ponette, Imke Vervaet, Paulien Couckuyt en Camille Laus in de finale van de 4x400 meter als zesde. Ben Broeders, schaduwfavoriet voor eremetaal in het polstokspringen, kon zich niet in de medaillestrijd mengen en strandde op de elfde plaats. In onderstaande liveblog hoeft u niets te missen!

0 reacties

 1. Thiam: “Heel tevreden dat ik zilver heb kunnen pakken”
  Play
  WK atletiek

  Thiam: “Heel tevreden dat ik zilver heb kunnen pakken”

  Flink wat applaus op Brussels Airport deze namiddag. Dat Nafi Thiam terugkeerde na het WK atletiek in Doha, had daar wel wat mee te maken. Thiam greep naast de gouden plak en moest zich tevreden stellen met zilver op de zevenkamp, maar dat kon de fans in Zaventem duidelijk niet deren. En ook Thiam zelf is gewoon tevreden met het zilver, zo zegt ze voor de microfoon van VTM Nieuws. U kunt het interview bekijken in bovenstaande video.
 2. Meteen prijs? Belgische gemengde aflossingsploeg bijt vandaag spits af op WK: “Medaille behoort altijd tot mogelijkheden”
  PREMIUM
  WK ATLETIEK

  Meteen prijs? Belgische gemengde aflossings­ploeg bijt vandaag spits af op WK: “Medaille behoort altijd tot mogelijkhe­den”

  Beetje utopisch om te denken dat de Belgen vandaag al een medaille kunnen rapen op het WK atletiek, maar hoop doet leven en met hun ervaring in de estafettenummers weet je het maar nooit. Een kleine handleiding bij de 4x400m gemengde aflossingen. “Eigenlijk vind ik het jammer dat de volgorde nu vaststaat. Soms zag je wel eens gekke toestanden wanneer een man zijn ronde tegen een vrouw liep - de pret is er zo een beetje van af.”