Thomas De Bock.
Volledig scherm
Thomas De Bock. © BELGA

De Bock begint met klein hartje aan marathon: “Ik bereid me voor op een overlevingstocht”

WK atletiekHet is met een klein hartje dat Thomas De Bock morgen aan zijn marathon zal beginnen aan de Corniche in Doha. 42,195 km bij een temperatuur van 32 graden: de Oost-Vlaming polste bij Manuela Soccol wat hem te wachten staat. Zij finishte vorige week als 31ste, na een martelgang van net geen drie uur. 

 1. België wordt zesde in finale 4x400m gemengd, Felix passeert met twaalfde gouden WK-medaille Usain Bolt
  WK atletiek

  België wordt zesde in finale 4x400m gemengd, Felix passeert met twaalfde gouden WK-medaille Usain Bolt

  Het Belgische gemengde estafetteteam is zesde geworden in de finale van de 4x400 meter op het WK atletiek in Doha. Het was de eerste WK-finale ooit op dit nummer. Dylan Borlée, Hanne Claes, Camille Laus en Kevin Borlée liepen - in die volgorde - vanuit baan 2 naar een tijd van 3:14.22, een nieuw Belgisch record. Het goud was voor de Verenigde Staten in een nieuw wereldrecord, 3:09.34.
 2. Geen mirakel op 800m: goud voor Johnson-Thompson, zilver voor Thiam - Van der Plaetsen eindigt 9de in tienkamp
  WK Atletiek

  Geen mirakel op 800m: goud voor Johnson-Thomp­son, zilver voor Thiam - Van der Plaetsen eindigt 9de in tienkamp

  Dag 7 op het WK atletiek, de belangrijkste dag voor ons land, maar waar iedereen op hoopte, werd vanavond geen realiteit. Nafi Thiam heeft haar wereldtitel op de zevenkamp niet kunnen verlengen. Op de afsluitende 800 meter had de Naamse een mirakel nodig, maar in atletiek zijn die redelijk schaars. Katarina Johnson-Thompson liet niks aan het toeval over en zette de kroon op het werk. De Britse won haar reeks en pakte na een vlekkeloos parcours verdiend het goud. Thiam moet na drie jaar heerschappij op de zevenkamp tevreden zijn met zilver. De machtsoverdracht is een feit. Op de tienkamp knokte Thomas Van der Plaetsen zich op dag 2 vanuit de onderste regionen naar een negende plaats. Een mooie comeback na een teleurstellende eerste dag.