Volledig scherm
© AFP

Christian Coleman snoert alle critici de mond en spurt naar wereldtitel op 100m

Christian Coleman is de nieuwe koning van de sprint. In de finale van de 100m vloog de 23-jarige Amerikaan vanavond naar zijn eerste wereldtitel in een nieuwe persoonlijke recordtijd van 9.76. Hij is daarmee de zesde snelste spurter aller tijden - dopingperikelen of niet.

 1. Thiam: “Heel tevreden dat ik zilver heb kunnen pakken”
  Play
  WK atletiek

  Thiam: “Heel tevreden dat ik zilver heb kunnen pakken”

  Flink wat applaus op Brussels Airport deze namiddag. Dat Nafi Thiam terugkeerde na het WK atletiek in Doha, had daar wel wat mee te maken. Thiam greep naast de gouden plak en moest zich tevreden stellen met zilver op de zevenkamp, maar dat kon de fans in Zaventem duidelijk niet deren. En ook Thiam zelf is gewoon tevreden met het zilver, zo zegt ze voor de microfoon van VTM Nieuws. U kunt het interview bekijken in bovenstaande video.
 2. Armand ‘Mondo’ Duplantis, de vliegende twintiger die hele generaties kan inspireren: “Wat hij doet is waanzinnig”
  PREMIUM
  Atletiek

  Duplantis, de vliegende twintiger die hele generaties kan inspireren: “Wat hij doet is waanzinnig”

  Het stond in de sterren geschreven dat Mondo Duplantis op een dag wereldrecordhouder zou zijn. Polsstokspringen was van zijn vier jaar al zijn lust en zijn leven, vandaag verbrak hij na 26 jaar het legendarische outdoor wereldrecord van Sergei Bubka. "Wat hij doet, is waanzinnig", zegt Belgisch recordhouder Ben Broeders. En hoe hij met veel flair en show hele generaties kan inspireren.