BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Business as usual op de 4x400m aflossingen: Belgian Tornados en Cheetahs staan in WK-finale

WK ATLETIEKDaar zijn de 4x400m aflossingen en daar zijn de Belgen: zowel de Cheetahs als de Tornados deden in Eugene hun reputatie als uitmuntende estafettelopers weer alle eer aan. Zondag doen ze in de WK-finale in Eugene een gooi naar eremetaal. Al zijn de podiumkansen beduidend groter voor de mannen. “Wat niet betekent dat we ons gewonnen geven,” aldus de Cheetahs.

1 reactie

 • MARIE-CLAIRE VAN HOVE

  4 maanden geleden
  We gaan voor een medaille toch ze verdienen het
 1. Britse politie opent onderzoek nadat Mo Farah vertelt hoe hij slachtoffer werd van mensenhandel, maar hijzelf wordt niet vervolgd: “Ik ben opgelucht”
  Play

  Britse politie opent onderzoek nadat Mo Farah vertelt hoe hij slachtof­fer werd van mensenhan­del, maar hijzelf wordt niet vervolgd: “Ik ben opgelucht”

  Viervoudig olympisch kampioen Mo Farah heeft onthuld dat hij als kind het slachtoffer werd van mensenhandel. De 39-jarige Brit doet dat in een BBC-documentaire die woensdag uitgezonden wordt. Op 9-jarige leeftijd werd hij illegaal naar het Verenigd Koninkrijk gebracht, waar hij verplicht werd voor een gezin te werken. Farah moet echter niet vrezen dat hij zijn Britse nationaliteit zal verliezen. De Britse politie heeft wel een onderzoek geopend na de onthullingen.
 2. De snelste Tornado: Kevin Borlée, onder luid applaus ontvangen, klokte op één na snelste chrono van alle 4 x 400m -lopers
  WK atletiek

  De snelste Tornado: Kevin Borlée, onder luid applaus ontvangen, klokte op één na snelste chrono van alle 4 x 400m -lopers

  De Belgische atleten die deelgenomen hebben aan het WK atletiek in Doha, zijn weer in het land. De Belgische 4x400m-aflossingsploeg zette met een zeer knappe bronzen WK-medaille om de nek voet op Belgische grond, Nafi Thiam arriveerde op Zaventem met een zilveren plak in haar bagage. Met een flinke ruiker bloemen en onder luid applaus van de fans werden de Belgische atleten ontvangen op Brussels Airport (zie boven).