Photo News
Volledig scherm
© Photo News


Polsstokspringer Ben Broeders kan verwachtingen niet inlossen, Duplantis maakt favorietenrol waar en wint goud met wereldrecord

WK ATLETIEKBen Broeders en kampioenschappen: voorlopig blijft dat een lastig huwelijk. In Eugene stelde de 27-jarige Leuvenaar teleur in de finale van het polsstokspringen. Hij finishte pas als elfde, na drie mislukte pogingen op 5m80. En dat zes weken nadat hij zijn nationale record op 5m85 bracht. “Het is wat het is,” bleef hij er onbewogen onder.

0 reacties

 1. Meteen prijs? Belgische gemengde aflossingsploeg bijt vandaag spits af op WK: “Medaille behoort altijd tot mogelijkheden”
  PREMIUM
  WK ATLETIEK

  Meteen prijs? Belgische gemengde aflossings­ploeg bijt vandaag spits af op WK: “Medaille behoort altijd tot mogelijkhe­den”

  Beetje utopisch om te denken dat de Belgen vandaag al een medaille kunnen rapen op het WK atletiek, maar hoop doet leven en met hun ervaring in de estafettenummers weet je het maar nooit. Een kleine handleiding bij de 4x400m gemengde aflossingen. “Eigenlijk vind ik het jammer dat de volgorde nu vaststaat. Soms zag je wel eens gekke toestanden wanneer een man zijn ronde tegen een vrouw liep - de pret is er zo een beetje van af.”
 2. Britse politie opent onderzoek nadat Mo Farah vertelt hoe hij slachtoffer werd van mensenhandel, maar hijzelf wordt niet vervolgd: “Ik ben opgelucht”
  Play

  Britse politie opent onderzoek nadat Mo Farah vertelt hoe hij slachtof­fer werd van mensenhan­del, maar hijzelf wordt niet vervolgd: “Ik ben opgelucht”

  Viervoudig olympisch kampioen Mo Farah heeft onthuld dat hij als kind het slachtoffer werd van mensenhandel. De 39-jarige Brit doet dat in een BBC-documentaire die woensdag uitgezonden wordt. Op 9-jarige leeftijd werd hij illegaal naar het Verenigd Koninkrijk gebracht, waar hij verplicht werd voor een gezin te werken. Farah moet echter niet vrezen dat hij zijn Britse nationaliteit zal verliezen. De Britse politie heeft wel een onderzoek geopend na de onthullingen.