Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Zangertje (11) slotceremonie veroverde eerder al Koreaanse harten

Hulde voor de enige medaille die Bart Swings voor ons landje mee naar huis wist te schaatsen op de Winterspelen! Maar nóg een hoogtepunt is sportliefhebbers én atleten niet ontgaan. De elfjarige Oh Yeon-joon toonde op de slotceremonie zijn straffe zangkunsten.  En het kereltje was niet aan zijn proefstuk toe.

0 reacties

 1. Bart Swings op audiëntie bij koning Filip om zijn zilveren medaille te tonen
  Winterspelen

  Bart Swings op audiëntie bij koning Filip om zijn zilveren medaille te tonen

  De zilveren medaille van Bart Swings op de Winterspelen in Pyeongchang heeft de gemoederen beroerd in ons land. Een tijdje na zijn exploot in de schaatsmarathon werd de Leuvenaar zelfs opgebeld door koning Filip. "Het meest stressvolle telefoontje ooit", sprak de 27-jarige schaatser. Vandaag ging het zelfs een stapje verder. Swings, die ons land een eerste medaille bezorgde op de Winterspelen sinds 1998, ging op bezoek bij koning Filip. Zijne Majesteit mocht de zilveren plak even vasthouden. "Ik ben heel blij om u te ontmoeten", vertelde koning Filip die ook geïnteresserd was in het schaatsen. "Hoe snel gaat u als u zo heel snel gaat?", wilde hij weten. "De topsnelheid is 57 kilometer per uur. De echte sprinters gaan 60 km/u, maar ik ben meer iemand van de lange afstand. Met duurvermogen", verduidelijkte Swings.
 2. 'Sterf aan aids', 'Kruip terug in de kast': YouTube moet zich excuseren bij atleet die vriend vol op de mond kuste tijdens Winterspelen
  Winterspelen

  'Sterf aan aids', 'Kruip terug in de kast': YouTube moet zich excuseren bij atleet die vriend vol op de mond kuste tijdens Winterspe­len

  Gus Kenworthy die zijn vriend vol op de mond kust tijdens de voorbije Winterspelen: de beelden van de Amerikaanse atleet, actief in het slopestyle, gingen de wereld rond. "Ik was me er niet van bewust dat dit moment gefilmd werd, maar ik ben zo blij dat het wel is gebeurd", schreef hij bij zijn afbeelding op Twitter. Waarna Kenworthy door de buitenwereld werd bedolven onder de felicitaties voor zijn opmerkelijke actie.