BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Twitterend België haalt opgelucht adem: "Dan toch een medaille, proficiat Bart!"

2 reacties

 • Rania Desaegher

  4 jaar geleden
  Knappe prestatie, hopelijk wordt hij ook financieel beloond voor zijn tomeloze inzet.
 • Pedro Gonzalez

  4 jaar geleden
  Na Gouden Greg heeft Belgenland nu ook een Zilveren Bart !! Hoera, driewerf hoera.
 1. Bart Swings op audiëntie bij koning Filip om zijn zilveren medaille te tonen
  Winterspelen

  Bart Swings op audiëntie bij koning Filip om zijn zilveren medaille te tonen

  De zilveren medaille van Bart Swings op de Winterspelen in Pyeongchang heeft de gemoederen beroerd in ons land. Een tijdje na zijn exploot in de schaatsmarathon werd de Leuvenaar zelfs opgebeld door koning Filip. "Het meest stressvolle telefoontje ooit", sprak de 27-jarige schaatser. Vandaag ging het zelfs een stapje verder. Swings, die ons land een eerste medaille bezorgde op de Winterspelen sinds 1998, ging op bezoek bij koning Filip. Zijne Majesteit mocht de zilveren plak even vasthouden. "Ik ben heel blij om u te ontmoeten", vertelde koning Filip die ook geïnteresserd was in het schaatsen. "Hoe snel gaat u als u zo heel snel gaat?", wilde hij weten. "De topsnelheid is 57 kilometer per uur. De echte sprinters gaan 60 km/u, maar ik ben meer iemand van de lange afstand. Met duurvermogen", verduidelijkte Swings.
 1. In het spoor van Marchant in Adelboden, waar hij in 2017 zware blessure opliep: "Hier viel alles in scherven, nu zijn stukken gelijmd"
  PREMIUM
  Skiën

  In het spoor van Marchant in Adelboden, waar hij in 2017 zware blessure opliep: "Hier viel alles in scherven, nu zijn stukken gelijmd"

  Armand Marchant had nog een eitje te pellen met Adelboden. Gisteren skiede hij - één week na zijn stunt in Zagreb - voor het eerst opnieuw de WB-slalom op de Zwitserse piste waar hij zich in 2017 zwaar blesseerde. Uw krant trok in zijn spoor mee en zag Marchant bij zijn verhoopte 'revanche' opgeven. En toch won hij mentaal: "Ik liet de piste zien dat ik na alle miserie terug ben."