BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Twee skiërs verdedigen Belgische kleuren op Paralympics

WinterspelenMorgen worden in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang de twaalfde Paralympische Winterspelen officieel geopend. België vaardigt met skiërs Jasper Balcaen en Eléonor Sana twee atleten af. 

0 reacties

 1. "Swings raakte van de regen in de drup": ook onze reporter in Pyeongchang geloofde nooit in het zilver
  PREMIUM
  Winterspelen

  "Swings raakte van de regen in de drup": ook onze reporter in Pyeong­chang geloofde nooit in het zilver

  Wie was ervan overtuigd dat Bart Swings zilver kón of zou winnen op de Winterspelen in Pyeongchang? Handjes in de lucht! Even ­tellen. Tien mensen? Vijftig? Beslist geen ­honderd. Hopen, ja, dat deden we als Belgen allemaal, maar er heilig in geloven? Zelfs ten noorden van de landgrens gaf niemand nog een stuiver om de kansen van de snelschaatser die, toen hij in 2010 op het ijs verscheen, ­furore maakte. Swings deed wel mee, maar hij pakte geen prijzen. Nederland, met zijn ontelbare olympische winterhelden, verloor de ­interesse. De hype verdween al even snel als ze was opgekomen.
 2. Nederlandse paralympiër behaalt goud na 9 keer te vechten tegen kanker: "Heftigste maanden van de afgelopen jaren"

  9 keer kanker, 5 longopera­ties, 74 keer bestralin­gen, en toch haalde deze snowboar­der goud op de Paralympi­sche Spelen

  Slechts maanden nadat ze haar laatste kankerbehandeling achter de rug heeft, staat Bibian Mentel opnieuw op de sneeuwlat. De Nederlandse snowboardster won maandag het goud op de Paralympische Spelen in Pyeongchang, ondanks de vele operaties en bestralingen die ze de laatste tijd onderging. De afgelopen 9 maanden waren volgens haar “de heftigste van de afgelopen 18 jaren”.