AP
Volledig scherm
© AP

Salt Lake City, Sapporo en Barcelona lonken naar Winterspelen 2030

WinterspelenHet Amerikaanse Salt Lake City, het Japanse Sapporo en het Spaanse Barcelona hebben interesse in de organisatie van de Olympische Winterspelen van 2030. Dat maakte het Internationaal Olympisch Comité (IOC) vrijdag bekend.

 1. Bart Swings op audiëntie bij koning Filip om zijn zilveren medaille te tonen
  Winterspelen

  Bart Swings op audiëntie bij koning Filip om zijn zilveren medaille te tonen

  De zilveren medaille van Bart Swings op de Winterspelen in Pyeongchang heeft de gemoederen beroerd in ons land. Een tijdje na zijn exploot in de schaatsmarathon werd de Leuvenaar zelfs opgebeld door koning Filip. "Het meest stressvolle telefoontje ooit", sprak de 27-jarige schaatser. Vandaag ging het zelfs een stapje verder. Swings, die ons land een eerste medaille bezorgde op de Winterspelen sinds 1998, ging op bezoek bij koning Filip. Zijne Majesteit mocht de zilveren plak even vasthouden. "Ik ben heel blij om u te ontmoeten", vertelde koning Filip die ook geïnteresserd was in het schaatsen. "Hoe snel gaat u als u zo heel snel gaat?", wilde hij weten. "De topsnelheid is 57 kilometer per uur. De echte sprinters gaan 60 km/u, maar ik ben meer iemand van de lange afstand. Met duurvermogen", verduidelijkte Swings.
 1. Camps: "We hebben onze olympische winteratleten allemaal in de steek gelaten"
  PREMIUM
  Winterspelen

  Camps: "We hebben onze olympische winteratle­ten allemaal in de steek gelaten"

  Terecht droeg Bart Swings de Belgische vlag tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen. Toch nog één Belg die een medaille won. Nog wel in een onvoorspelbare discipline als de massastart. Hulde aan de Leuvense snelschaatser. Ik heb altijd een beetje medelijden met Bart. Hij staat zo alleen in die Hollandse kolonie van schaatsgekken. Waar en met wie kan hij zijn hart eens luchten? Wat stelt de feedback van het BOIC voor? Eenling in zijn sport.