AP
Volledig scherm
© AP

IOC hakt binnenkort knoop door over Russische deelname aan Winterspelen in Pyeongchang

Olympische WinterspelenHet Internationaal Olympisch Comité (IOC) zal tijdens een samenkomst van 5 tot 7 december in het Zwitserse Lausanne een besluit nemen of Rusland atleten mag afvaardigen naar de Winterspelen in Pyeongchang (9-25 februari 2018). Hun lot is nog onzeker omdat Rusland de jongste jaren het epicentrum werd van een alsmaar uitdeinend dopingschandaal.

2 reacties

 • Anoniem

  4 jaar geleden
  Zoals gebruikelijk een ronduit walgelijke houding van het OIC en dan heb ik het zelfs niet meer over de hypocrizy door de Russische atleten te viseren maar ook over de timing. Hoe kan eender welk Russisch atleet zich voorbereiden op Pyeonchang, nu minder dan 3 maand weg, terwijl ze nog niet weten dat ze mogen deelnemen. Walgelijk
 • Frans Faes

  4 jaar geleden
  Laat die Russische atleten toch meedoen. Het omzeilen van (te strenge) dopingregeltjes is van alle tijden en van alle sporten. Is het daarom nodig Rusland in een verdomhoekje te steken?
 1. Vriendin Annelyn en honderden fans bezorgen Bart Swings warme thuiskomst: "Hier zijn geen woorden voor"
  Play
  Winterspelen

  Vriendin Annelyn en honderden fans bezorgen Bart Swings warme thuiskomst: "Hier zijn geen woorden voor"

  Bart Swings is terug in het land. De Belgische medailleheld van de voorbije Winterspelen landde vanavond op Schiphol, van waar het per trein naar Antwerpen ging. In het Centraal Station stond Swings' enthousiaste vriendin Annelyn hem op te wachten, met een honderdtal fans in haar kielzog. "Hier zijn geen woorden voor", aldus een geëmotioneerde Swings. "Ik hoop ze straks eens goed te kunnen vastpakken."