Wang Wenbin.
Volledig scherm
Wang Wenbin. © EPA

China reageert scherp op Australische boycot: “Het kan niemand iets schelen of ze naar Winterspelen komen of niet”

Olympische Winterspelen“Het kan niemand iets schelen” of Australië al dan niet diplomatieke vertegenwoordigers stuurt naar de Olympische Winterspelen in Peking. Dat zegt de Chinese diplomatie, nadat Australië had gemeld dat het de Spelen diplomatiek zal boycotten.

7 reacties

 • Ibn Marouf

  2 maanden geleden
  Als het niemand iets kan schelen, waarom dan die heisa?
 • Luc Deville

  2 maanden geleden
  Simpel, alle regeringsleiders en ministers van alle landen blijven weg van alle toekomstige Spelen. De enige uitzondering is de leider van van het organiserende land.
 • Lucien Mertens

  2 maanden geleden
  Oh maar, het kan ze wel degelijk iets, zelfs heel véél schelen ginder in China, de blufpoker is zo doorzichtig als glas. En inderdaad meneer Vranken; Waar blijft Europa??
 • Tamsin Andersen

  2 maanden geleden
  Australië well done ? Weten mensen wel wat er met de aboriginals gebeurd is en in wat voor omstandigheden zij leven en hoe zij behandeld worden ? Hypocriete politieke spelletjes, meer niet.
 • Pierre Van Haute

  2 maanden geleden
  Goede beslissing.
 1. 'Sterf aan aids', 'Kruip terug in de kast': YouTube moet zich excuseren bij atleet die vriend vol op de mond kuste tijdens Winterspelen
  Winterspelen

  'Sterf aan aids', 'Kruip terug in de kast': YouTube moet zich excuseren bij atleet die vriend vol op de mond kuste tijdens Winterspe­len

  Gus Kenworthy die zijn vriend vol op de mond kust tijdens de voorbije Winterspelen: de beelden van de Amerikaanse atleet, actief in het slopestyle, gingen de wereld rond. "Ik was me er niet van bewust dat dit moment gefilmd werd, maar ik ben zo blij dat het wel is gebeurd", schreef hij bij zijn afbeelding op Twitter. Waarna Kenworthy door de buitenwereld werd bedolven onder de felicitaties voor zijn opmerkelijke actie.