Schepen Jens Danneels en burgemeester Lieven Huys blazen letterlijk kaarsjes uit in het zwembad van Wingene.
Volledig scherm
Schepen Jens Danneels en burgemeester Lieven Huys blazen letterlijk kaarsjes uit in het zwembad van Wingene. © RV/Wingene

Zwembad De Alk viert 20ste verjaardag met feestweek: “2,5 miljoen bezoekers sinds opening in 2000”

WingeneMet een jaartje vertraging blaast recreatiebad De Alk in Wingene twintig kaarsjes uit. Ter gelegenheid van dat jubileum staat er tussen zaterdag 23 oktober en vrijdag 29 oktober een feestweek op het programma in het zwembad.

 1. Coronacrisis als aanzet voor ontwikkeling eigentijds afscheidsritueel: “Door de maatregelen was afscheid nemen vaak niet evident”
  Roeselare

  Coronacri­sis als aanzet voor ontwikke­ling eigentijds afscheids­ri­tu­eel: “Door de maatrege­len was afscheid nemen vaak niet evident”

  Corona confronteerde ons niet alleen met veel overlijdens, maar ook met afscheid nemen in moeilijke omstandigheden. Dat zette Avansa Mid- en Zuidwest en Erfgoedcel Terf aan om werk te maken van een eigentijds afscheidsritueel. “Om de overledene passend te eren en om een weg te vinden om het eigen verdriet te plaatsen. Dit met respect voor ieders eigenheid, in een diverse context”, zeggen Jan Timmerman van Avansa en Hugo Verhenne van Terf.
 2. RESTOTIP. Malesherbes in Brugge: “Je waant je in een Franse bistro, waar georganiseerde wanorde huiselijk wordt”
  PREMIUM
  Brugge

  RESTOTIP. Malesher­bes in Brugge: “Je waant je in een Franse bistro, waar georgani­seer­de wanorde huiselijk wordt”

  Chrétien-Guillaume de Lamoignon de Malesherbes was de advocaat van Lodewijk De Veertiende van Frankrijk. Hij bepaalde in die tijd wat er in Frankrijk aan boeken op de markt kwam. Het is die historische figuur uit de achttiende eeuw die inspiratie vormde voor de naam van dit op en top Brugs restaurant met Franse inslag. Ontdek mee wat dit bijzondere en goed verborgen restaurant nog meer in petto heeft. Meer restauranttips in jouw buurt vind je hier.