Zwembad De Alk in Wingene.
Volledig scherm
Zwembad De Alk in Wingene. © RV

Zwembad De Alk gaat dicht voor onderhoud en installatie nieuwe kindvriendelijke speelelementen

De deuren van recreatiebad de Alk gaan van 1 september tot en met 4 oktober dicht voor het publiek. Tijdens deze periode laat de gemeente niet alleen de jaarlijkse onderhoudsbeurt uitvoeren, er komt ook een nieuwe warmtekrachtkoppeling en de geur- en stoombaden worden vervangen door  waterspeeltuigen voor kinderen.

 1. Stevig uitgedund GastroRSL blijft geloven in de toekomst: “Beperkte plaatsen voor Herfstfestijnen, maar sfeer en kwaliteit zal er niet onder lijden”
  Roeselare

  Stevig uitgedund GastroRSL blijft geloven in de toekomst: “Beperkte plaatsen voor Herfstfes­tij­nen, maar sfeer en kwaliteit zal er niet onder lijden”

  Na anderhalf jaar coronastilte is GastroRSL terug met hun Herfstfestijnen. Het restaurantcollectief moest de voorbije periode afscheid nemen van vier leden, maar blijft geloven in de toekomst. “We hebben even getwijfeld om onze Herfstfestijnen te organiseren, maar nu het weer mag moeten we vooruit kijken”, klinkt het.
 2. Groenpark geselecteerd voor leertraject rond verkavelingswijken in transformatie
  Roeselare

  Groenpark geselec­teerd voor leertra­ject rond verkave­lings­wij­ken in transforma­tie

  De wijk Groenpark is geselecteerd voor het leertraject ‘Verkavelingswijken in transformatie’ van het Departement Omgeving en het Team Vlaams Bouwmeester. Hiermee willen beide partners steden en gemeenten ondersteunen bij de transformatie van goed gelegen verkavelingswijken. Het gaat om kwaliteitsvol verdichten, het verhogen van de leef- en omgevingskwaliteit en integrale verduurzaming. In totaal zijn zes verkavelingswijken verspreid over heel Vlaanderen geselecteerd. In een eerste fase wordt op zoek gegaan naar de potentie voor transformatie, de betrokken actoren en de in te zetten strategieën, instrumenten en aanpak. In een tweede fase, vanaf 2022, krijgen drie van deze projecten verdere ondersteuning en begeleiding op maat door een ontwerpteam per project.
 3. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).